Инфо

2. јун 2016.2. јун 2016.
РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ПАРОХИЈСКОГ ДОМА НА ЛЕТЊИКОВЦУ У ПУНОМ ЈЕКУ

МЕСТО ЗА ПОНОС СВИХ ШАПЧАНА

Комплекс Храма Свете Тројице на Летњиковцу ускоро ће бити богатији за Парохијски дом. Ово место служиће и за дружење свих мештана, каже старешина цркве Раде Тодоровић
Захваљујући напорима свештенства Храма Свете Тројице и подршци верника, комплекс на Летњиковцу ускоро ће бити богатији за Парохијски дом. Ако временски услови дозволе, радови ће бити готови до празника по ком црква носи име.
- У име Бога, захваљујући људима добре воље који су препознали наш позив, радове на изградњи Народног дома приводимо крају. Посебну захвалност дугујемо породици Јанковић, власницима шабачког предузећа „Југокоп“, који су нам пружили велику подршку у изградњи темеља овог објекта. Од тада је све кренуло много лакше, а за викенд смо и излили плочу на Парохијском дому. Пуно нам је помогла и породица Продановић, која нам је обећала помоћ за постављање кровног покривача. Од срца се захваљујем и свим другим људима добре воље који су на било који начин помогли да Храм Свете Тројице добије Народни дом, који ће, ако Бог да, бити готов до 19. јуна и црквене славе, каже Тодоровић.
Парохијски дом биће место дружење свих мештана Летњиковца.
- Веома нас радује то што сваког дана, а посебно викендом, наш храм посети више стотина верника. Посебно нам је задовољство што већину тих посетилаца чине деца. Имамо и дечји хор, са око 70 чланова, а њихове приредбе ће ускоро моћи да се изводе у нашем Народном дому. Парохијски дом служиће и за организацију књижевних и песничих вечери, ликовне колоније, духовних вечери и обележавање великих празника. Ово место биће отворено за све људе, да се дружимо. Млади који сами, или у пратњи родитеља долазе у цркву су нам највећи подстрек да наставимо са уређењем овог простора, додаје наш саговорник.
„Радове на изградњи Парохијског дома, за који је парцелу обезбедио град, изводи фирма “Шабачки неимар“. Паралелно, граде се и два летњиковца, у непосредној близини цркве и дома. Свештенство Храма Свете Тројице и у будућности ће се трудити да читав комплекс добије још лепши изглед и да служи за понос свим мештанима Шапца.“
М.Максимовић

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa