Инфо

9. јун 2016.9. јун 2016.
КАЈАК

Нове титуле шабачког кајака

Титуле шабачких кајакаша, некако су прешле у навику, те је и писање у суперлативима већ нешто уобичајено. Кајакаши ће Шабац представљат.и на Олимпијским играма, сениори се припремају за Европско првенство, а они млађи, већ на старту Мини кајак лиге и Трофеју Београда, демонстрирали су, још једном, надмоћ.
На Ади Циганлији, у мини кајаку, шабачки клуб „Зорка“ и КК „Таркет“ поделили су прво место са по 86 бодова, оставивши далеко иза „Бечеј“ са 56 бодова. Овде су Шапчани поделили прво место, а у осталим категоријама били су самостално на врху. Пионири Зорке титулу су освојили са 31 бодом, 11 више од другопласираног Забрежја.
Када најмлађи бриљирају, ни они нешто старији не желе да кваре низ. Да немају конкуренцију у Србији, на Ади Циганлији, потврдили су и кадети и јуниори који су се надметали на „Трофеју Београда“. После оваквог учинка, нема потребе наводити да је КК „Зорка“ у укупном пласману, доминантно освојила шампионски трофеј. Шапчани под руковдством тренера Ђенадића и Станојевића, довеслали су до медаља у чак 24 дисциплине, а у укупном пласману, освојили су 133 бода, готово двоструко више од другопласираног „Таркета“ 77,5, потом следе „Вал“ 65,5 и „Земун“ 45,5. Борбу за бодове водило је 19 екипа.
Осим што је био најуспешнији, „Зорка“ је био и убедљиво најбројнији клуб. Шабачки кајак представљало је 77 такмичара.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa