Инфо

9. јун 2016.9. јун 2016.
ЗАХУКТАВАЊЕ ПРЕД ШЛФ

ДОБРА ЗАБАВА У ШАПЦУ

Бајага, Ван Гог, С.А.Р.С., Марчело, Ничим изазван и В.И.П. обећали добру забаву на Шабачком летњем фестивалу. Промо карте до 1. јула
Овог лета, Шабачки летњи фестивал, који ће се одржати од 29. до 31. јула на простору Старог града и Шабачке тврђаве, постаје место окупљања највећих регионалних извођача. Покровитељ фестивала је Град Шабац, док је МТВ организатор манифестације.
На одржаној конференцији за новинаре Бајага, Ван Гог, С.А.Р.С., Марчело, Ничим изазван и В.И.П. и Тхе Беатсхакерси обећали су добру забаву у Шапцу. Овом приликом представљен је и нови концепт и програм овогодишњег, 14. по реду издања ШЛФ. Поред поменутих извођача, на две бине ““ Јелен Маин Стаге и МТВ Партy Арени, смењиваће се бројни домаћи, регионални и страни извођачи и ДЈ-еви, а многе од њих шабачка публика видеће по први пут.
-Шабачки летњи фестивал је прва манифестација коју МТВ организује у својој продукцији. Поносни смо на списак извођача, који може да стане раме уз раме са другим великим регионалним фестивалима. Унели смо озбиљне промене у организацију Фестивала, у које ће се публика уверити већ 29. јула. Желимо да створимо праву фестивалску атмосферу и искуство. Сав профит од продаје карата се враћа у буџет Шапца, и на тај начин улажемо у културни развој града, рекао је директор Шабачког летњег фестивала Никола Јовановић.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић се захвалио МТВ као партнеру.
-Одлучили смо да у Шапцу радимо неке ствари које се не раде у Србији. Желео би да од Шапца направимо мали кул град у којем неки пристојни људи промишљају о томе како треба да се живи. Одлучили смо да се препустимо МТВ и верујем да ће публика бити срећна што ће ове звезде током три дана бити гости Шапца, навео је Зеленовић.
Звонимир Ђукић Ђуле певач групе Ван Гог је изјавио да му је велика част и задовољство да наступају на ШЛФ.
-Поштовање за све учеснике и изазов за све нас. Боримо се са ове стране укуса против оног неукуса. Свираћемо актуелне песме са албума „Ако станемо губимо све“. Драго ми је да је ШЛФ добио ново одело и да се ствари у Србији децентрализују. Није све у Београду и Новом Саду и други градови се буде. С обзиром на кризу у земљи не верујем да ће сви млади моћи да иду на море. Надам се да је музика оно што ће красити Шабац овог лета. Једва чекамо да се поклонимо музици, рекао је Ђуле.
Момчило Бајагић Бајага је истакао да му је драго да су шабачки регион и Западна Србија добили један велики и озбиљни фестивал у односу на претходне године. Убеђен је да ће Фестивал да буде јако посећен.
-То је време летњег распуста и људи доста путују у Србији. Овог лета свирамо неколико фестивала у региону и имамо фестивалски програм који ће бити избор највећих хитова из каријере, али оставићемо и неколико изненађења, навео је Бајага.
-Успомене су прилично лепе ових дана свуда изјављујем да је ШЛФ уз Арсенал и Лове фест један од мојих омиљених домаћих фестивала и драго ми је што расте. Гледамо да свирамо шоу а не било који конкретан жанр. Осим мене на бини је осморо људи. Чивијаши су имали прилику да виде моју досадашњу генезу све до ове инкарнације коју бисмо волели да задржимо као коначну. Једва чекам, рекао је Марчело.
Бојан Глувајић из бенда Ничим изазван изразио је жаљење што због других свирки не могу бити у Шапцу на сва три дана Фестивала, јер би већину бендова волели да чују. Никад нису свирали у Шапцу и сматра да је ово лепа прилика за то.
-Са Ђулетом смо радили ремикс неко те има ноћас, радили смо култну обраду песме „Ђускај“. Осма велика летња турнеја и по први пут ћемо наступити и у Шапцу и овом делу Србије. Фасциниран сам простором и био сам на промо партију, наступала је Сајси, реакције су биле феноменалне, навео је Ненад Косовац испред Тхе Беатсхакерс.
Музички програм овогодишњег ШЛФ одржаће се на две, уместо досадашње једне бине, а биће представљени разноврсни и занимљиви пратећи садржаји на фестивалу.
На Јелен Маин Стаге прве фестивалске вечери наступиће Звонко Богдан, Бајага и Инструктори и Њхо Сее. Као појачање стижу шабачки бендови Спрж и Елевен, који ће наступити исте вечери као предгрупе. У суботу, 30. јула, такође на главној бини, наступиће Ван Гог, С.А.Р.С., В.И.П. и Атхеист Рап. У суботу, публика ће бити у прилици да слуша и шабачки састав Слонз. На финалној вечери ШЛФ, поред већ најављеног Хладног Пива, Марчела са Напетим Љуинтетом и бенда Ничим изазван, наступиће и војвођански бенд Кофеин и Шапчани Сиемпре Пелигросо. Нови извођачи на Шабачком летњем фестивалу су изабрани на конкурсу за неафирмисане и демо бендове.
И на МТВ Партy Арену стиже појачање у виду нових ДЈ звезда, који ће ушушкани међу зидинама Шабачке тврђаве правити добру атмосферу до раних јутарњих часова. У петак ће се ДЈ двојцу Тхе Беатсхакерс придружити Игор Д, ДЈ Соле, Ерицк Каселл и Диволлy & Маркњард. У суботу, 30. јула, музику ће пуштати ДЈ Сале и ДЈ Столле, а исте вечери за пултом ће се наћи Мратијн тен Велден, Цалавера & Манyа и Гроовyман. Недеља је резервисана за Даррена Емерсона, Марка Настића и Леу Добричић, а њима ће се још придружити и Немања Божић, ДЈ Дима и ДБДЗ.
Цена фестивалске карте у промо периоду је 800 динара и укључује улаз на три дана фестивала и три конзумације, односно три гратис пића. За пиће се подижу на улазу на фестивал. Камп улазница износи 1.500 динара и обезбеђује фестивалску карту, три ноћења у кампу и три конзумације које добијате на фестивалу. Промотивни период продаје карата траје до 1. јула. Након тога важиће нове цене улазница. Сви купци фестивалских, камп и дневних карата за ШЛФ биће осигурани од стране Дунав осигурања за време трајања фестивала. Карте можете набавити на свим продајним местима Евентима , Гигстиџа и ДД Тицкета у Србији и региону, као и путем њихових сајтова.
Наплатом улазница обезбеђено је подизање нивоа програма и продукције фестивала, проширење капацитета локације и степена безбедности. Сав приход од продаје улазница биће враћен у буџет града Шапца.
За све оне који желе да доживе право фестивалско искуство, ту је ШЛФ камп. Ради се о кампу капацитета од 300 људи, који се налази у склопу фестивалске локације. Камп је ограђен, под сталним надзором, са тоалетима, тушевима, струјом, текућом водом и обезбеђењем кампа које ће бринути о сигурности кампера.
С.А.Р.С.
-Ово нам није први наступ на ШЛФ, свирали смо на 10. издању. Пожелео бих да се за наш 10. рођендан понови оно што се десило за 10. рођендан ШЛФа. Свираћемо сет листу са свих досадашњих албума укључујући и пар песама са новог.
Жарко Ковачевић
У Шабац само по ауто
-У Шапцу смо били само да купујемо кола, никада нисмо наступали. Супер је што је овај фестивал тако организован, још један фестивал који фали том делу Србије. Долазимо да урадимо то за наше фанове. Мало је места у Србији где исмо наступали, Шабац је један од њих и мислим да ће екипа бити задовољна“, рекао је
Реља Милиновић, из групе В.И.П
Отворен позив за волонтере
Сви заинтересовани за волонтирање на Шабачком летњем фестивалу од данас могу да се пријаве волонтерском центру Шабац и својим залагањем допринесу да овогодишњи ШЛФ буде буде догађај за памћење.
У зависности од интересовања и искуства, волонтери ће бити распоређени на различитим пословима, од промоције фестивала, преко маркетинга и ПР, у оквиру службе за госте фестивала и прес службе, на раду у шанку или на инфо пулту, као фотографи и сниматељи, или ће се бавити пословима око одржавања кампа и фестивалске локације. Волонтери ће на овај начин бити у прилици да стекну праксу и драгоцено искуство, могућност да, као чланови тима, бесплатно уживају у програму фестивала и сви ће, након испуњених обавеза, добити сертификат о волонтирању.
Конкурс је отворен до 10. јула.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa