Инфо

30. септембар 2010.30. сеп 2010.
НА ШАБАЧКОМ ТРЖИШТУ

СТИГЛО УЉЕ ИЗ РОБНИХ РЕЗЕРВИ

У великим трговинским ланцима у Шапцу има уља из робних резерви, али и “Новитасовим“ продавницама. Литар стаје 119 динара, управо како је договорено. Половина количина већ расподељена
У “Новитасовом“ маркету у Бенској бари уље из робних резерви видно је истакнуто и продаје се по 119 динара за литар. Старија госпођа узима две флаше, успут коментаришући да јефтиније неће бити.
- Није ми преко потребно, али када сам налетела а имам паре зашто да не купим. Не стварам залихе, али сам сигурна да јефтиније неће бити. Приметила сам да уља сада има. Цене су различите. Ово из робних резерви је најефтиније, а знате како је, нама пензионерима сваки динар много значи, каже Милица Димитријевић.
Ни после 20 дана, како је кренула испорука уља из Републичких робних резерви, све продавнице немају овај артикал по 119 динара. И како ствари стоје неће га ни имати. Углавном уље из робних резерви може се пазарити у великим трговинским ланцима или продавницама предузећа која су потписала уговор са Дирекцијом.
У Министарству трговине, у чијем саставу је и Дирекција робних резерви кажу да је скоро половина од 5.000.000 литара уља, већ испоручена. Занимљиво је да су се сви произвођачи пријавили за уље из робних резерви, а ево како је расподељено. Највише су добили “Витал“ и “Сунце“ скоро два милиона литара, а који послују у оквиру система “Инвеј“. “Викторији оил“ из Шида припало је 1.054.824, а “Банату“ из Нове Црње 990.868 литара. Крушевачка “Плима М“ добила је милион, а “Дијамант“ из Зрењанина само 10.032 литра. То је вероватно и разлог што је зрењанинска уљара дала додатни рабат трговцима и свела цену свог производа на 119 динара. По речима директора Дирекције за робне резерве Горана Тасића, тржиште уља је, ипак, стабилизовано.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa