Инфо

9. јун 2016.9. јун 2016.
У ОШ „НАТА ЈЕЛИЧИЋ“ ОРГАНИЗОВАНО ДРУЖЕЊЕ БУДУЋИХ ПРВАКА И ЊИХОВИХ РОДИТЕЉА

НА КОРАК ДО ПРВОГ ЗВОНА

Око седамдесет свршених предшколаца прошле суботе кроз пет радионица имало прилику да се упозна са свим оним што их чека од септембра
Мала школа за будуће прваке ОШ „Ната Јеличић“ отворила је своја врата прошле суботе. Око седамдесет будућих првака заједно са својим родитељима имало је прилику да се упознају са школом, свим учитељицама првог разреда, професорима страног језика, физичког васпитања и музичке културе, кроз занимљиве интерактивне радионице - ликовну, музичку, спортску, страних језика и народне традиције.
- Моји ученици и ја покушали смо да представимо све оно што смо у протекле четири године радили у оквиру изборног предмета народна традиција. Будући прваци могли су да виде ученичке радове, старе предмете које смо прикупљали. Деца врло радо и врло креативно учествују у свему овоме јер имамо доста практичног рада. Врло често путујемо. Сваке године припремамо неку представу где они покажу све оно што су научили у току године. Сарађујемо са КУД „Абрашевић“ тако да сваке недеље, један час недељно, одвојимо за пробу фолклора. Сво то њихово знање и умеће кроз игру, песму они искористе и представе негде у неком наступу као на недавној представи „Мачванска свадба“ у Културном центру. То је био заиста један крупан залогај где смо покушали да све старе обичаје сачувамо од заборава и да пренесемо на сцену. Мислим да смо заиста успели у томе јер су реакције публике, родитеља и свих оних који су имали прилику то да виде биле сјајне. Заиста су били одушевљени. Деца имају доста тих јавних наступа, много практичног рада, честих излазака ван учионице где могу да покажу шта знају и доста тога да науче на један другачији, занимљивији начин - рекла је учитељица Весна Мијатовић која ће од септембра повести ново одељење првака.
Запослени у „Натиној“ школи, као и садашњи ученици, поделили су радост дружења са будућим првацима и њиховим родитељима.
- Од наредне школске године у матичној школи имаћемо три одељења првака и једно одељење у Дреновцу. Осму годину за редом организујемо „Малу школу за будуће прваке“. Родитељи и деца кроз интерактивне радионице, веома занимљиве, кратке и прилагођене узрасту деце, имали су прилику да се упознају са оним што радимо у школи и које су то неке наше компаративне предности у односу на, можда, неке друге школе у Шапцу. Између осталог у школи имамо и пет страних језика. Ово је прилика да наши будући прваци на корак до школе а корак од вртића упознају школу и проведу два, три пријатна сата једни са другима. Родитељи треба да знају да поред образовног доста полажемо и на васпитни део њиховог школовања - изјавила је Слободанка Алексић, психолог.
О. Г.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa