Инфо

9. јун 2016.9. јун 2016.
АЛО ШАБАЦ

Потрчко свог бившег потрчка

Када је човек изистински луд, није битно које је странке члан, помрачење ума једна је аполитична животна (не)згода, и као таква има се сматрати приватним власништвом с ума сишавшег (не)срећника. Неки млади Новобеограђанин јурцао је пре коју годину случајне пролазнике по улици Џона Кенедија, са секиром и хокејашком палицом. Била би то још једна тужна велеградска сторија да се у њој није појавио крајње бизаран елемент.
Новобеоградски “˜“™дух са секиром“™“™ ““ сазнали су новинари од комшилука и фамилије ““ био је у том моменту агилни активиста Српске радикалне странке.
У причи су остале нејасне само две ситнице ““ најпре, да ли је полудео пре него што се учланио међу радикале или је дијагноза уследила тек пошто је „уфасовао“ партијску књижицу? И друго ““ да ли је у међувремену прешао у напредњаке? Чиме је и званично постао нормалан човек, јербо се сваки напредњак куне, макар и не изгледао баш сасвим нормално, да се из петних жила залаже за такозвану „нормалну Србију“, најновији изум Александра Вучића.
А залагати се за нормалну Србију не подразумева да и ти мораш да будеш скроз нормалан.
У целој тој причи само је Шешељ истао онај стари оригинални примерак радикала, који ће, по свему судећи, ускоро прећи у напредњаке.
По повратку из Хага, од радикалске пароле: “Где су српске земље, ту су српски радикали“, професор доктор Ш. почео је да дела под геслом: “Где су српски ријалитији, ту су српски радикали“. Граница Карлобаг ““ Огулин ““ Карловац ““ Вировитица пробила је континенталне границе па се сад протеже на линији Карлобаг - Парови ““ Велики Брат ““ Фарма ““ Малдиви.
Најпре је био на “Фарми“, ваљда као стручни консултант за клање ван стандарда Европске уније. На визит карти му више не пише: “Кољем по бившим југословенским републикама“, већ: “Кољем по српским пољопривредним газдинствима под видео надзором“.
Пре “Фарме“, Шешељ је био у “Паровима“, као признати стручњак за Малдиве, вековну српску територију у Индијском океану.
Та Шешељева медијска поплава наступила је после једног занимљивог феномена: тек када је почео да прича како у свом животу није видео већег тупсона од Томе Николића и већег генија од Александра Вучића. Зато ваљда Шешељ пред сваки ријалити има трему како не би помешао суштину: рецимо, да изјави како није видео већег генија од Томе Николића и већег тупсона од Вучића.
Што ти је живот: одеш 11 година у Хаг да браниш српство, а после тога постанеш потрчко свог бившег потрчка по ријалити шоу програмима.
Истина, између “Фарме“, “Парова“, “Малдива“ и Централне отаџбинске управе Српске радикалне странке нема неке суштинске разлике. Једино што је Централна отаџбинска управа расадник талената: из ње је потекло све што данас води Србију, док ће ови остали, како ствари стоје, тек да добију шансу.
Кад се заврше “Парови“, почну “Малдиви“, а кад се заврше “Малдиви“, почну “Парови“. У тим граничним моментима, обично, сви учесници “Парова“ пређу у “Малдиве“, а онда сви учесници “Малдива“ пређу у “Парове“. Потом сви ђутуре пређу на “Фарму“.
Та интеракција, истина, личи на српску политичку сцену. И ту, с времена на време, сви учесници “Парова“ пређу у “Малдиве“, или, једноставнијим речником речено, сви учесници ријалити шоу програма Централна отаџбинска управа пређу у ријалити шоу програм Српска напредна странка.
Тако да се, ко и у ријалитијима, не зна “ко ту кога“.
Дража Петровић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa