Инфо

9. јун 2016.9. јун 2016.
ГОДИШЊИЦА ОТВАРАЊА РЕКОНСТРУИСАНОГ БАЗЕНА „ЗОРКА“

Шампиони звезде вечери

Некада повратак у прошлост не мора да значи деценије, некада се треба сетити нечега што се догодило тек недавно, пре само годину дана. Пре 365 дана, реконструисани затворен базен „Зорка“ свечано је отворен, после једне деценије.
Први пут у историји Шапца, у нашем граду, играла је ватерполо репрезентација, наша најтрофејнија селекција. То је и било прво гостовање неке репрезентативне сениорске селекције у Шапцу после неколоко деценија. Биле су то припреме за завршницу Светске лиге и Европско првенство, а ривал је била Русија. Уз главну трибину, постављене су и три монтажне. Подршку нашим репрезентативцима пружило је више од 1.500 гледалаца. Пре него што је почео догађај вечери, дуел две репрезентације, председнику Скупштине ВК „Шабац“ уручен је трофеј за освајање првог места у Првој Б лиги (2014/2015.), а част да свечано отвори Градски базен, припала је градоначелнику Шапца, Небојши Зеленовићу.
Целокупну свечаност и меч директно је преносила ТВ Шабац, а они који нису успели да дођу до карте, меч су могли посматрати и на великом видео биму у пешачкој зони.
Наши и руски ватерполисти пружили су одличан меч, занимљив до самог краја. Боље су почели гости, убрзо је уследио преокрет, али „опипљиве“ предности није било. Питање победника решио је Јакшић голом 20 ““ ак секунди пре краја. Повели смо 12:10 у том тренутку, а на крају је семафор показивао 12:11. Већ по навици, ватерполисти су нас касније обрадовали златним медаљама. После утакмице, за све званичнике, приређен је свечани коктел којим је обележено и 25 година постојања ВК „Шабац“.
На Градском базену, у протеклих годину дана, догодило се много тога. Навешћемо само део и унапред се извињавамо свима за евентуалне пропусте.
ВК „Шабац“ добио је поново свој дом и остварио велике резултате. Освојио је прво место у регуларном делу Прве А лиге, на баражном турниру изборио пласман у Европу, ЛЕН Куп, први пут од 2004. гдине. Петерци су Шапчане делили од Ф4 Купа и полуфинала плеј офа. Базен је организовао и финални турнир Купа за даме, баражни турнир сениора, као и много званичних такмичења за млађе категорије
После готово 30 година, први пут је одржано Првенство Шапца у пливању за основце и средњошколце. Отпочели су програми бесплатних обука за основце у сарадњи са Градом Шапцом. Више од 1.000 основаца савладало је технику пливања. Осим школе ватерпола, овдашњи клуб је организовао и своје пливачке тренинге за оне који желе да остану у овом базичном спорту. Место за тренинге добили су и шабачки пливачки клубови, а део припрема спровели су и кајакашки репрезентативци - спринтери.
Суграђани су имали прилику за пливачку рекреацију током целе године, ту су и пропратне услуге спа центра, теретане, сауне и много тога другог.
- За годину дана смо већ постали спортско рекреативни центар, али сваки дан радимо на унапређењу и подизању квалитета услуга. Све више гостију имамо из других градова и верујте, поносно истичем да, према њиховим оценама, имамо најлепши базен у Србији ““ наглашава ПР Градског базена, Јелена Лазић.



Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa