Инфо

9. јун 2016.9. јун 2016.
КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

НОВИ СТАРИ ПРЕДСЕДНИК

Конститутивна седница Скупштине општине Богатић, одржана је у два дела. Започета је почетком овог месеца (трећи јун 2016.) извештајем Изборне комисије о новим одборницима и њиховим полагањем заклетве, а када се дошло до избора председника Скупштине, седница је одложена и настављена, неколико дана касније (осми јун 2016, среда).
Нови одборнички састав прво је изабрао председника Скупштине. То је Мирослав Дабић из Богатића, који је у краћем обраћању поред захвалности, обећао максималну коректност у раду. Његов заменик биће Велимир Станчетић, а секретар Скупштине Сандра Мишковић.
За председника општине Богатић, изабран је Ненад Бесеровац из Мачванског Белотића, који је и до сада обављао ову дужност. Одређујући најважније правце развоја ове локалне самоуправе, нови-стари председник у свом обраћању пред одборницима и гостима је нагласио да ће то бити максимално реални послови усклађени са временом и могућностима.
- Приоритет је завршетак послова на изградњи и стављању у функцију спортске хале у Богатићу. Потом, доградња насипа у дужини од 20 километара у близини Павловића моста. Веће активности биће усмерене и на коришћење бушотине топле воде ББ1, за загревање јавних установа. Важна нам је и пољопривреда, где је тренутно стање тешко, а код комуналне инфраструктуре у приоритету је канализација, нова траса водовода... Сходно новим законима биће реформисана и општинска управа, рекао је поред осталог Бесеровац, захваљујући на избору.
За заменика председника општине изабран је Славко Ђурковић из Дубља.
Љ.Ђ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa