Инфо

9. јун 2016.9. јун 2016.
ОДРЖАНИ 40. „ЛАЗИНИ ДАНИ“

ШАБАЦ УГОСТИО ЕМИНЕНТНЕ СТРУЧЊАКЕ

Традиционална стручна манифестација „Лазини дани“,одржана је 40. пут, у Хотелу „Слобода“ у четвртак и петак. Шабац је током два дана трајања манифестације угостио више од сто учесника, стручњака из различитих области медицине. У току ова два дана, било је одржано неколико стручних предавања, а све теме су акредитоване, што је лекарима, стоматолозима и фармацеутима омогућило стицање потребних бодова у оквиру стручне едукације.
Градоначелник Небојша Зеленовић истакао је да је током „Лазиних дана“ Шабац био домаћин еминентним стручњацима из области здравства.
- Поносан сам што је баш наш град центар овог окупљања, јер се трудимо да својим суграђанима омогућимо бољи и здравији живот, а то није могуће без квалитетне здравствене заштите. Град Шабац је уочио потребу за ангажовањем додатног медицинског кадра, тако да смо запослили 16 од 133 лекара који раде у Дому здравља, као и 18 од 206 запослених са средњим медицинским образовањем, подсетио је градоначелник Зеленовић.
Он је истакао да је превентива кључ ефикасног здравства и начин да се предупреде одређене болести.
- Град ће наградити све лекаре Дома здравља који раде више и мотивисати их да буду још бољи. Циљ нам је да имамо задовољне лекаре и медицинске техничаре, јер када су они задовољни и пацијенти ће бити задовољни. Ми у Шапцу нудимо конкретна решења да наши суграђани добију најбољу здравствену заштиту, али и да наши млади лекари добију прилику да раде, напоменуо је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Цвеће на споменик Лази Лазаревићу у петак су положили градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, др Нада Рувидић, председница шабачке подружнице Српског лекарског друштва и прим. др Стеван Станковић, један од оснивача манифестације.
- Шабац се Лази Лазаревићу одужује манифестацијом посвећеном његовом лику и делу. „Лазини дани“ су јединствен скуп чија је сврха презентација стручних радова лекара. Шапчани су поносни на такво научно окупљање у свом граду, а пре свега на порекло хуманисте, лекара и књижевника Лазе Лазаревића, рекао је градоначелник Зеленовић.
Др Нада Рувидић подсетила је на оснивање манифестације пре 40 година, и на племениту идеју неколико ентузијаста решених да у Шапцу заживи годишње окупљање стручњака Србије из различитих области медицине. Она је изразила захвалност свима који су помогли да „Лазини дани“ опстану и буду прихваћени као једно од најутицајнијих едукативних окупљања.
У оквиру континуиране едукације организовани су курсеви, предавања и састанци које воде еминентни стручњаци у области медицинских наука. Према оцени учесника, програм обећава висок степен релевантности и актуелности предавања, али и употребљивост новодобијених информација у свакодневној медицинској пракси.
Ми у Шапцу нудимо конкретна решења да наши суграђани добију најбољу здравствену заштиту, али и да наши млади лекари добију прилику да раде



Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa