Инфо

9. јун 2016.9. јун 2016.
ПРИЈЕМ ЗА ДОБИТНИКЕ ЈУБИЛАРНИХ НАГРАДА У ПРОСВЕТИ

ПОДРШКА ДОБРОМ РАДУ

Резултати шабачких ђака протврђују да се са њима добро ради, нагласио је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић на свечаном пријему прошлог петка и додао да град Шабац има јасан план како да образовање у граду буде још боље
97 просветних радника из основних, односно 79 из средњих школа имају исти циљ: да шабачку децу припреме за велике борбе који им предстоје у животу. Добитници јубиларних награда дају све од себе како би тај задатак био остварен.
- Лепо је када први јубилеј, десет година рада, дочекате на месту на ком волите да радите. Драго ми је да радим са младима, којима могу да пренесем знање и искуство. Професори имају важан задатак, да ђацима осим учења и образовања, објасне како функционише свет одраслих и какве их све ситуације у животу очекују, рекао је Владан Петровић, професор Економско трговинске школе.
Слично мишљење има и др Мирко Нагл, професор физике у Шабачкој гимназији, који је добио награду за 20 година рада.
- Пријатно сам изненађен скупом, јер се код нас на образовање гледа као на волонтерску ствар. Драго ми је што је градоначелник Шапца спреман да уложи новац у образовање и да реализује неке важне идеје. Мислим да у будућности образовању треба посветити велику пажњу, јер свет остаје на здравој и образованој деци. Некада су нашој земљи највише користили ђаци који су се школовали у иностранству, а у данашњим условима за наш град би било добро да се што више младих који се школују у нашим универзитетским центрима врати у Шабац и допринесе развоју овог града, истакао је Нагл.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић честитао је награђеним јубиларцима, уз напомену да они раде један од најважнијих послова у друштву.
- Град има обавезу да скрене пажњу јавности на људе који раде један од најважних послова, образују нашу децу. Шабац је већ познат као расадник талената, а ми се трудимо да ђацима пружимо услове да таленат развијају и негују у свом граду и да се са успесима увек враћају кући. Улажемо новац у образовање и науку, како би створили и прилику и могућности онима који желе да уче више, али и да наградимо наставнике и професоре који раде више. Подржаћемо традиционалне начине образовања, али желимо да наша деца добију више могућности, рекао је Зеленовић.
Честитку просветним радницима упутио је и Горан Стојићевић, помоћник градоначелника задужен за образовање.
- Град се поделом јубиларних награда симболично одужио просветним радницима за њихов труд који улажу у поправљање квалитета просветног система у Србији, али и града Шапца. Показатељ њиховог залагања су и успеси шабачких ученика. Још један корак ка напреднијем образовању је и пројекат Е Сова. Шапчанима свих генерација омогућено је да бесплатно савладају један од најтраженијих програмских језика ““ Јава Скрипт програмски језик, једногодишњом онлајн едукацијом на е-Сова платформи, која је за ову потребу посебно осмишљена и коју финансира Град Шабац, рекао је Стојићевић.
Град има јасан план за унапређење образовања, додаје градоначелник Шапца.
- Наставници који раде више треба да буду боље плаћени. Залажемо се да баш у Шапцу почнемо са школом за 21. век, школом у којој ће сви основци ићи у једну смену, имати топли оброк у школи, учити програмирање и стране језике, имати више физичке активности, а домаћи радити у школи са својим учитељима и наставницима, рекао је Зеленовић.
Жеља градских челника је да Шабац у наредном периоду добије Школску управу, односно институцију која на нивоу града води рачуна о просвети. У њој би запослени износили иницијативе и решавали проблеме, све у циљу побољшања услова у којима раде са децом.
М.Максимовић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa