Инфо

9. јун 2016.9. јун 2016.
ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ДОБРОВОЉНИХ ДАВАОЦА КРВИ

Захвалност виШеструким даваоцима

Поводом Светског дана добровољних давалаца крви, председник Скупштине града Шапца Немања Пајић, организовао је свечани пријем за даваоце који су крв дали 50 и више пута, а по први пут придружили су им се и они који су крв дали више од 100 пута. Уз пригодне поклон часовнике и захвалнице за двадесетдвоје хуманиста, Немања Пајић је истакао да Шабац, захваљујући племенитим људима, већ дуги низ година нема проблем са резервама крви, чак ни у летњем периоду.
-Летњи период је најкритичнији, али у Шапцу несташице крви нема. Управо захваљујући овим људима који су овде са нама у протеклом периоду спашени су многи људски животи- истакао је председник градсек Скупштине Немања Пајић.
Од укупно 22 даваоца која су добила захвалнице и сатове, њих 13 је дало крв преко педесет пута, док је њих деветоро драгоцену течност дало преко сто пута. Међу њима је и Стоиша Гаврић, који је од своје 18 године до данас дао крв 144 пута.
-Почео сам са 18 година јер је једном мом другу требала помоћ и од тада до данас крв дајем редовно, истакао је Гаврић.
Да у Шапцу нема несташице крви потврдио је и Зоран Радукић испред Црвеног крста Шабац.
- Годинама у назад имамо тренд пораста броја даваоца крви у Шапцу. Међу њима предњаче млади у средњим школама. Наиме, ова деца су јако заинтересована за овакав вид хуманости на шта су позитивно утицали и школа и породица и уопште околина, истакао је Радукић.
Пракса уручивања захвалница и сатова добровољним даваоцима крви у Шапцу је установљена пре 12 година.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa