Инфо

16. јун 2016.16. јун 2016.
НИЖЕ ЛИГЕ

Следи „бараЖ“

Тешко је доћи до података за ниже лиге у остатку Европе, али вероватно је наша сезона, што се тиче Општинских и Међуопштинских лига, једна од најдужих на старом континенту. Јесте овог викенда завршено првенство у овим ранговима, али тек следе баражи.
Још од претходног викенда, познати су шампиони у све три групе Међуопштинских лига под ингеренцијом Фудбалског савеза Мачванског округа (ФСМО). Јесте се поразом у Шапцу опростио од 2015/2016, али нови шампион групе Мачва је ОФК „Мајур“. У инетерсантном финишу, били су Мајурци бољи од ФК „Млади Борац“ (Дубље) који ће место у Окружној лиги морати да потражи кроз бараж. ФК „Јевремовац“ освојио је пехар у поцерској групи. Као и Мајурци, скоро читаву сезону водили су трку за титулу и на крају славили. У бараж ће „Церић“ Миокус. Иако је „Јединство“ из Малог Зворника имало улогу првог фаворита у групи „Јадар“, до Окружне лиге, мораће кроз бараж, а екипа Цера из Јадарске Лешнице изненадила је све и остварила пласман у виши ранг. У првој рунди баража, „Млади Борац“, „Церић“ и „Јединство“ водиће борбу кроз међусобне дуеле, а најуспешнијег, на последњем кораку, очекује утакмица против 14 ““ то пласиране екипе Мачванске окружне лиге. Ко ће то бити, одговориће последње коле, а борбу ће водити: „Липолист“ (30 бодова) и „Јадар“ (28 бодова).
Наредне сезоне, нови чланови Међуопштинске лиге „Мачва“ биће ФК „Слога“ (Богосавац), шампион Општинске лиге „Мачва“ и ФК „Напредак“ из Мачванског Белотића који је експресни повратак у овај ранг изборио кроз Општинску лигу Богатића. Преостало слободо место попуниће бољи коначни победник баража, сачињеног, најпре од утакмице ОФК „Летњиковац“ и „Напредак“ (Баново Поље), а успешнијег очекује меч против екипе из МОЛ „Мачва“, највероватније Торпеда из Табановића.
Шампиони поцерске лиге ОФС Шабац постали су фудбалери Шипурских ливада, а њима ће се у МОЛ „Поцерина“ придружити „Милош Поцерац“ из Горње Врањске, односно „Торпедо“ Лојанице или „Слога“ Матијевац, који се боре до последњег кола, а тренутно екипа из Лојанице, рунду пре краја, има три бода више. Своју шансу кроз бараж, тражиће „Варна“ и „Заблаће“. Бољи из њиховог међусобног дуела, очекује утакмица са клубом из МОЛ „Поцерина“. Опстанак у међуопштинском рангу свакако нису изборили: „Партизан“ (Дреновац), „Мровска“, „Причиновић“, „Црнча“ и „Красава“.
Титуле у општинском рангу који даје нове екипе у МОЛ „Јадар“, освојили су: ФК „Азбуковица“ (Црнча), првак Лиге ОФС Љубовија, ФК „Прва Искра“ из Руњана, шампион лозничке лиге, као и најсупешнији клуб шампионата ОФС Крупањ, ФК „7. јул“ из Беле Цркве. Бараж је безбедила „Младост“ (Доњи Добрић) кога очекује меч са тимом из МОЛ „Јадар“.
Сви мечеви баража играју се по једноструком бод систему, односно једну утакмицу у завршној фази и све на неутралном терену.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa