Инфо

16. јун 2016.16. јун 2016.
ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО У КАЈАКУ

ШабаЧки квартет у походу на Европу

Престоница Русије Москва, угостиће током предстојећег викенда најбоље кајакаше Европе на Европском сениорском шампионату. После Олимпијских игара, континентално такмичење је најважнији догађај у кајаку ове године, а сви се надамо да би наш град могао да буде богатији за још неку медаљу.
У саставу наше репрезентације, нашло се четири кајакаша из шабачког клуба „Зорка“, већ добро позната имена чак и онима који нису познаваоци овог спорта.
Небојша Грујић члан, ако не најбољег, онда једног од најбољих двоседа света на 200 метара, наступиће у дисциплини К2 200 метара, наравно, са својим старим сарадником, Марком Новаковићем.
Миленко Зорић биће део двоседа на 1.000 метара у тандему са Марком Томићевићем, дуо који је изборио пласман на Игре у Рио де Жанеиру. У једноседима седеће Дејан Пајић и Марко Драгосављевић. За место у Јужној Америци и за победничко постоље у Москви, Пајић ће се борити у дисциплини К1 1.000 метара, док ће, са истом жељом и са истим циљем на воду изаћи Марко Драгосављевић у К1 200 метара.
К1 1.000 и К2 1.000 главне су дисциплине за Пајића и Зорића, али ће Шапчани и у четверцу на километарској деоници, заједно са Томићевићем и Торубаровим.
Европски шампионат траје од 24. до 26. јуна.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa