Инфо

16. јун 2016.16. јун 2016.
КОЦЕЉЕВАЧКИ ОСНОВЦИ ОСТВАРИЛИ ЗАПАЖЕНЕ РЕЗУЛТАТЕ НА ТАКМИЧЕЊИМА ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И КЊИЖЕВНОСТИ

ТРУД ЂАКА И ПОДРШКА НАСТАВНИКА

Након првог места на општинском и другог на окружном такмичењу, Вукашин Марковић из Коцељеве, доскорашњи ученик седмог разреда, освојио је четврто место на државној књижевној олимпијади. Одличан успех постигао је и на регионалној смотри талената из српског језика где је освојио друго место и обезбедио учешће на републичкој.
Како каже, за припреме за сва такмичења требало му је око годину дана.
- Било је напорно и тешко јер су припреме изискивале доста времена, труда и рада, а требало је истовремено одговорити и свим редовним школским и ваншколским обавезама. Углавном сам се спремао сам али сам имао подршку мајке и наставнице српског језика. Труд се на крају исплатио - каже Вукашин.
Његов друг Богдан Павловић био је трећепласирани на окружној књижевној олимпијади и истиче да ништа није тешко када се посвети довољно времена и добро научи. Сматра да је пласман на такмичењу могао бити много бољи да није био брзоплет у одређеним моментима.
Николи Бошковићу је освајање трећег места на општинском нивоу овог такмичења омогућило учешће на окружном на којем је изостао значајнији резултат јер се, како сам каже, није најбоље спремио.
- Осећам велики притисак када треба да учествујем на било ком такмичењу али сигурно је да тај притисак може да се смањи уколико се озбиљно припремате и на тај начин се појачава и сигурност - напомиње Никола који је као и Вукашин и Богдан учествовао на бројним такмичењима из осталих предмета.
Одличан резултат на такмичењима из српског језика остварили су и доскорашњи петаци ОШ “Мића Станојловић“ у Коцељеви.
Треће место на општинском одвело је Ану Бирташевић на окружно такмичење где је заузела другу позицију.
- Српски језик је лакши од математике и овај предмет ми је омиљен још од првог разреда. Сада ми је још лакше јер имамо разредну која нам предаје српски језик и посвећује нам баш доста пажње - каже Ана.
Њена другарица Теодора Пуретић била је најбоља на општинском такмичењу док је на окружном заузела треће место. Истиче да је и њен омиљени предмет српски језик те да је задовољна постигнутим резултатима али да увек може боље.
Друго, односно треће место на општинском такмичењу омогућило је Катарини Станојловић и Давиду Којадиновићу учешће на окружном такмичењу из српског језика и језичке културе.
- Ово такмичење је за мене велико искуство зато што сам научила много тога и видела како то изгледа на вишем нивоу - оценила је Катарина док њен друг Давид сматра да је резултат могао бити далеко бољи да је озбиљније схватио такмичење.
- Сигурно ћу се следеће године много боље припремати и више учити - обећава Давид и напомиње да свима њима веома значи несебична подршка коју добијају од наставнице српског језика Татјане Јеремић.
За успех су, према њеном мишљењу од кључног значаја воља, труд, рад, жеља, подршка и континуитет у раду како ученика тако и наставника.
- Ови ученици све то имају не само у школи већ и у породици што мора дати резултат. Наравно да увек може боље, али су деца дала свој максимум. Надам се да ће то, уз заједнички труд и рад, бити још боље у наредном периоду, јер ови ученици то могу. Показали су то и учешћем на другим такмичењима а не само из српког језика. Већина њих су, осим што су добри ђаци, активни спортисти али и чланови драмске и рецитаторске секције - напомиње Татјана.
И за њу као и за ђаке рад у драмској секцији представља велико задовољство.
- Мени значи сваки њихов труд, рад, постигнуће, мени много значи њихов осмех, њихово добро расположење, умерена шала, духовитост...Талентовани су и свој таленат треба да покажу, негују и развијају што и чине, не само у драмској већ и у литерарној секцији - истиче наставница за коју ученици кажу да је строга баш када треба јер верује у њих и у њихове могућности.
В. Бошковић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa