Инфо

23. јун 2016.23. јун 2016.
ФОРМИРАН ЛОКАЛНИ КРИЗНИ ЦЕНТАР

ВАКЦИНАЦИЈУ ПОЧЕТИ ШТО ПРЕ

Локални кризни центар, који ће пратити стање и вршити превенцију болести нодуларног дерматиитиса код крава, формиран је у понедељак. Заменик градоначелника Душан Костадиновић навео је да је град поступио према закључцима Мачванског урпавног округа и да ће Кризни центар бити у непрестаној комуникацији са њима, као и са Регионалним кризним центром.
-Град ће као и до сада ставити све своје ресурсе на располагање МУО и регионалном кризном центру, како би се сузбио и отклониле евентуалне штетне последице нодуларног дерматитиса, рекао је Костадиновић.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић је навео да је након седнице Градског већа овлашћен да формира ово тело. Зеленовић је истакао да је веома забринут због ситуације.
-Овај крај узгаја 10 одсто од укупног броја грла говеда у Републици Србији. Чињеница да је због болести забрањен извоз је двоструко погодила наше пољопривреднике. Првенствено, не могу да извозе говеда. Са друге стране је опасност у којој би се могли наћи због тога што неко у оквиру државних органа није спровео вакцинацију онда када је то требало. Сада ми као Држава, а ни наш крај не би били доведени у ову ситуацију. Град је већ спровео активности на прскању комараца који су преносиоци болести, рекао је градоначелник и апеловао да се што пре почне са вакцинацијом говеда.
Др вет. мед. Јелена Смиљанић је истакла да је епизоотиолошка ситуација на територији града под контролом и да за сада нема оболелих грла. Навела је да је урађена дезинсекција и да се тренутно ради дезинфекција свих угрожених места, као и да се контролишу погранична подручја.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa