Инфо

23. јун 2016.23. јун 2016.
ЗАВРШЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА ЦЕНТРА ПРЊАВОРА

ИНВЕСТИРАНО ОСАМ МИЛИОНА ДИНАРА

Уређењем центра села остварује се део плана Градске управе Шапца да се приближе услови живота у граду и на сеоском подручју
Центар Прњавора је током протеклих осам месеци био велико градилиште, а са резултатима радова прошлог петка упознат је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић. Од октобра до јуна, постављено је 300 метара мреже јавне расвете, изграђено је дечије игралише, уређене су зелене површине, поплочан тротоар и изграђена паркинг места. Град ће и у наредном периоду подржавати идеје мештана које воде ка децентрализацији и стварању истих услова за живот у селу и граду, истакао је Зеленовић.
- Наша основна политика је да пружимо грађанима шансу да више одлучују, када буду сами одлучивали о свом новцу сами ће моћи боље да развијају своје месте. Када грађани преузму ствари у своје руке они направе добре ствари, а ми као град ћемо се потрудити да учинимо да се појаве нове градске општине на територији града Шапца и да их буде што више, истакоа је Зеленовић.
Житељи Прњавора истичу да им је драго што градоначелник Шапца испуњава обећања која је дао у кампањи и да се интересује за услове живота у њиховом месту.
- Више од две деценије нисмо имали градоначелника који жели да се посвети проблемима који постоје у Прњавору. Зеленовић је млад, енергичан човек, који држи реч. Рекао је да ће се радови у Прњавору наставити и након избора, а то се и десило. Урађено је доста тога, а желимо да наставимо и унапредимо сарадњу. Надамо се да ће на ред доћи и остали делови нашег села, навео је Божидар Васић, мештанин Прњавора.
Одборници из Прњавора задовољни су до сада урађеним, а имају планове и за наредни период.
- Центра Прњавора добио је потпуно нов изглед. Заједно са градом настављамо радове на изградњи дечијег вртића. Колико сам упознат, овај пројекат ће подржати и Фондација „Новак Ђоковић“. Велики посао биће и изградња водоводне мреже, што мештани Прњавора жељно ишчекују, рекао је Иван Туфегџић, одборник у Скупштини града.
Одборник Милутин Јекић сматра да има још простора за напредак.
- У току предизборне кампање залагао сам се за идеје од којих не одустајем ни сада. Прњавору је потребна још боља здравствена заштита, а сигуран сам да ће нам град помоћи да је и остваримо. Неопходни су и бољи услови у Основној школи, а сви мештани Прњавора заслужују и здраву пијаћу воду. Драго ми ја да у Шапцу постоје људи који разумеју проблеме житеља мањих места, те да су спремни на то да их заједно решавамо, нагласио је Јекић.
Прњавор би, као градска општина, имао још веће шансе за развој.
- То би омогућило бољу и квалитетнију здравствену заштиту, социјалну заштиту, више културе и више образовања. Верујем да у Прњавору има добрих људи и домаћина који знају како треба да изгледа њихов Прњавор у будућности, рекао је градоначелник Шапца.
У разговору са градоначелником Шапца мештани Прњавора су истакли да су осим изградње дечијег вртића и прикључивања на водоводну мрежу, имају и друге планове. Желе да се настави ширење јавне расвете и у другим деловима места, а такође желе да сарађују са градом и по питању шљунчења и асфалтирања путева. Како је наведено, имају подршку ргда, у реализацији идеје о суштинској децентрализацији и осигуравању права грађана да сами одлучују о приоритетима у својим местима.
М.С.М.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa