Инфо

23. јун 2016.23. јун 2016.
ДОДЕЉЕНЕ ВИДОВДАНСКЕ НАГРАДЕ ГРАДА ШАПЦА

ПРОМОЦИЈА ЗНАЊА

Поштујући вишегодишњу традицију доделе награда на Видовдан, Град Шабац је наградио најуспешније ученике основних и средњих школа са подручја града и њихове наставнике, за постигнуте резултате на републичким такмичењима које је организовало Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, у школској 2015/2016. години.
На свечаности организованој у Шабачком позоришту, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић честитао је награђеним ученицима и наставницима, и истакао да је ова награда један од начина да се Град захвали вредним ученицима који наш крај представљају у најбољем светлу.
-Поносан сам што је сваке године Позориште пуније него претходне, јер то показује да је све више деце и наставника из Шапца који остварују запажене резултате на републичким такмичењима. Промоција знања и успеха може подстаћи да најмлађи ђаци почну још вредније да уче како би следеће године и они добили Видовданску награду. Град Шабац ће увек наградити и помоћи наставнике који више и марљивије раде са децом, рекао је градоначелник.
Он је додао да сваки град који жели да напредује мора да се систематично бави питањима образовања и науке.
У основним школама награђено је 66 ученика, 39 наставника и шест екипа. Укупан износ издвојен за ученике и наставнике основних школа је 948.000 динара. Број награђених средњошколаца је 65, професора 39 и пет екипа, за чије награде је опредељено је 638.400 динара. За наставнике који су реализовали секцију на Градском базену, Град је обезбедио награде за 16 наставника који су допринели здравом развоју деце основног и средњег образовања.
Град Шабац у школској 2015/2016. години стипендира 12 студената и за ту намену издвојено је 2.500.000 динара. Поред наведеног, из буџета града финансирају се и трошкови такмичења, за шта је опредељено 4.000,000,00 динара. Град Шабац издваја средства за куповину књига за ученике основних и средњих школа који су носиоци “Вукове дипломе“. Такође, опредељено је 64.000 динара за средњошколску награду „Ђак генерације“.
За своје најуспешније ученике и студенте, Град Шабац ће из градског буџета издвојити 8.380.900 динара.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa