Инфо

23. јун 2016.23. јун 2016.
ОБНОВЉЕН ДОМ КУЛТУРЕ У ДЕСИЋУ

ПОДРЖАНА ИНИЦИЈАТИВА МЕШТАНА

После тридесет година, захваљујући пројекту „Два на динар“ и повраћају средстава прикупљених на основу пореза на имовину, у Десићу је обновљен Дом културе.
Мештани Десића, на иницијативу Савета месне заједнице, одлучили су да средства од пореза на имовину, која се враћају у буџет њиховог села, искористе за реконструкцију Дома културе. Од прошлогодишњег трансфера скупили су једну трећину новца, док је две трећине обезбедио град.
- Завршена је унутрашња реконструкција Дома културе, што је коштало 950 хиљада динара. Део радова је финансиран од новца од повраћаја пореза, а део је финансиран из градског буџета. До краја лета биће готови и радови на спољашњем делу објекта. Наше село чак 30 година није имало функционалан Дом културе, тако да сам се као председник Савета МЗ Десић обратио Граду где су препознали добру идеју грађана и подржали нас у реализацији. Пројекат је финансиран по принципу „Два на динар“ од чега је Град финансирао две трећине инвестиције, а трећи динар је дало село, рекао је Слободан Недић, председник Савета месне заједнице Десић.
Мештани Десића су задовољни што су после три деценије поново добили место за дружење.
- У реконструисаном Дому културе биће организована и фолклорна секција, омладина ће моћи да се бави спортом а пољопривредници да науче нешто ново. У мојој породици постоје четири генерације које ће користи све услуге Дома културе, навео је Драган Пантелић, мештанин Десића.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић поздравља одлуку житеља Десића да свој новац уложе у здање у ком ће се организовати културни догађаји.
- Подсећам да је Шабац јединствен пример у Србији, једини град у коме новац од пореза остаје у том месту. Похвално је што су мештани Десића одлучили да им прва велика инвестиција буде улагање у Дом културе, тачније у развој културе у њиховом селу. Они су искористили своје право да одлучују јер су то њихове паре. Сматрам да је Десић добар пример и другим селима, рекао је Зеленовић и додао да ће Град увек бити подршка свим вредним сеоским месним заједницама које имају идеје како да подигну квалитет живота на виши ниво и приближе га начину живота у граду.
Мештани Десића су у разговору са градоначелником Шапца истакли да су заинтересовани и за друге заједничке акције, попут шљунчења и асфалтирања путева, а за то су, такође средвима од пореза, већ прикупили средства.
М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa