Инфо

23. јун 2016.23. јун 2016.
ВИСОКА МЕДИЦИНСКА И ПОСЛОВНО ТЕХНОЛОШКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА ОБЕЛЕЖИЛА СВОЈ ДАН

ОДЛИЧНО ИНТЕРЕСОВАЊЕ БУДУЋИХ СТУДЕНАТА

Висока медицинска и пословно ““ технолошка школа струковних студија 28. јуна, на Видовдан прославила је Дан школе. Основана на овај дан 1960. године као Виша хемијско ““ технолошка школа успешно је школовала кадар у златно доба “Зорке“. Са пропашћу индустрије у Шапцу ни будућност школе није била светла. Ипак, успела је да се подигне из пепела, а последње деценије се уводе нови одсеци и смерови.
Акредитацијом нових студијских програма 2007. године постаје Висока технолошка школа струковних студија. Због проширења основних студијских програма и на област здравства, ове године мења назив у Висока медицинска и пословно ““ технолошка школа струковних студија. Поред тога, школа је послењих неколико година повећала простор за скоро две хиљаде квадратних метара у које су смештене учионице, кабинети, лабораторије... Све то је урађено из сопствених средстава. Уз основне студије имају и специјалистичке.
Свој 56. рођендан школа је прославила у сред уписног рока. Додељене су награде најбољим студентима и јубиларне награде запосленима.
Школа ове године има места за 341 бруцоша. За та места пријавило се 308 будућих студената.
-Пре 15 година у ово време, пријавило нам се 45 кандидата, тако да смо овом цифром презадовољни. То је најбољи показатељ да смо нешто радили. Фантастично интересовање је за информатику, здравствену негу, фармацију и гастрономију. Значајно је порасло и интересовање за економију, наводи директор школе Светислав Лазарев.
Пријемни се одржава 1. јула. Упис је од 8. до 12. јула, а након тога ће бити расписан конкурс за септембарски рок. За студије на фармацији, гастрономији и здравственој нези пријавило се више кандидата, него што је акредитовано места. Прекобројни ће имати могућност да се упишу на друге смерове.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa