Инфо

23. јун 2016.23. јун 2016.
ОДРЖАНА РАДИОНИЦА

ШАБАЦ И САВА ИМАЈУ ЗАЈЕДНИЧКУ БУДУЋНОСТ

Радионица „Шабац и река имају заједничку будућност“, на којој се говорило о идејама за уређење Сава парка, значају овог пројекта за град Шабац и начинима на које се шира јавност може укључити са предлозима, одржана је прошлог уторка у Центру за стручно усваршавање. У радионици су учествовали представници Градске управе града Шапца, привредници и стручна јавност.
Обраћајући се присутнима, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић истакао је да је жеља свих чланова друштва да идеја Сава парка успе, један од најважнијих фактора за успешну реализацију пројекта. Подсетио је да Град Шабац активно ради на промоцији пројекта Сава парка и његовог приближавања свим грађанима.
- Важно је да чујемо шта грађани Шапца предлажу и како они желе да изгледа површина од 300 хектара на којој ће се простирати Сава парк. Зато смо отворени да чујемо савете и идеје које нам грађани могу слати. У будућности, ниједан овако велики пројекат неће бити усвојен без грађана, које ћемо питати за мишљење у сваком сегменту и свакој фази реализације. Поред тога што ћемо озеленити површине, направити места за рекреацију и забаву и тиме омогућити да град изађе на реку, ова површина ће бити бедем за одбрану од поплава, рекао је градоначелник Зеленовић.
Милена Зиндовић, директорка ЈУП „План“ Шабац и једна од организатора радионице, каже да радионица има двојаку улогу.
- Једна улога је да помогне запосленима у ЈУП „План“ да заједно са грађанима дођу до што више квалитетних решења, а са друге стране да омогућимо визионарима да изразе своје идеје и жеље везане за однос између града и реке, рекла је Милена Зиндовић.
Ранко Божовић, један од учесника радионице, каже да су Шапчани власници града и да треба да дају свој глас и решења. Он очекује да ће након данашњег састанка, у ком учествују привредници и стручна јавност, велики број грађана узети учешће у давању предлога и дебатама.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa