Инфо

23. јун 2016.23. јун 2016.
ЈОШ ЈЕДАН УСПЕХ ТАЛЕНТОВАНЕ БАЛЕРИНЕ

ТАРИНА НОВА МЕДАЉА

Тара Цветковић се са још једног такмичења вратила са новом медаљом. Овог пута ради се о трећем месту освојеном на 32. Фестивалу уметничке игре младих „Дани игре“ у Белој Паланци. Тара је на овом такмичењу прошле године први пут наступила и освојила је сребрну медаљу. Ове године, пласман није био лошији, јер је треће место заузела у укупној конкуренцији, испред ње су била само два дуета.
Такмичење се одржавало у два дана. Првог дана, у петак, Тара је наступила после готово целодневног пута. Ипак, то јој није била препрека да се међу више од 200 кандидата пласира у 12 који су наступили и у суботу.
Играла је кореографију са антиратном темом под називом „Фаце то фаце“. Каже да је желела да игром покаже да је могуће да у сваком човеку победи добра страна, па и у војнику ратнику. Реакција жирија и публике уверила ју је да је успела у томе. Тара је представљала балетски студио „Арабеска џез балет“ и била једини учесник из Шапца, док је из, нпр. Обреновца било педесетак деце.
Међу бројним комплиментима које је добила највише су је дирнуле сузе кореографа из Бора, као и коментар чланице жирија, првакиње балета Милице Бељић, да је играч коме се верује док игра што је најважније.
-Ово ми је прво такмичење на шпиц патикама, испунила ми се највећа жеља да играм на врховима прстију. Све је било као у бајци, јер за мене је балет бајка. Дружила сам се са децом из многих градова, а била сам гост код две девојчице, Каће и Николине, као и прошле године, и дивне су другарице и балерине. Стално смо у контакту и волела бих да из године у годину се дружимо и растемо заједно уз нашу уметност ““ балет, каже Тара.
На такмичењу је упознала много деце из градова где је балет јако популаран и волела бих када би и у Шапцу било више другара који би се посветили овој уметности.
Тара и њена кореографкиња Гордана Иванковић, пре око годину дана, од Савета Месне заједнице “Жика Поповић“добили су на коришћење салу коју су уредили за своје потребе. Простор обојен пастелним бојама, са исцртаним балеринама по зидовима, требало би да буде кутак где деца могу безбрижно да испоље свој таленат и креативност. Међутим, и то су успели да поремете хулигани који веома често у недостатку идеје да своје време потроше паметно, гађају зграду Дома. Док је Тара увежбавала кореографију за наступ, кроз прозор на спрату је улетела пуна флаша Кока-коле. Тарина мајка Биљана каже да је флаша “пукла као бомба“. На срећу, Тару је погодио само чеп, а Биљана је морала да риба целу салу.
Ово није био изоловани инцидент, него готово редовна појава. Сви прозори на задњој страни објекта су полупани. Дом у овој МЗ користе, поред малих балерина, жене ткаље инвалиди рада, као и спортисти са инвалидитетом. Они највише трпе због нечије обести.
Председник Савета МЗ Јован Радишић моли да се престане са оваквим понашањем.
-Имају терен и отворену теретану иза Дома. Омогућено им је све да могу квалитетно да проводе слободно време, а не да лупају прозоре. Треба да схвате да не уништавају туђу имовину, то је и њихово. Уместо да сви имамо користи од тога, ризикују да неко буде повређен, апелује Радишић.
Полиција је излазила неколико пута на лице места и сви се надају да ће починиоци бити ухваћени и адекватно санкционисани.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa