Инфо

23. јун 2016.23. јун 2016.
ФОРМИРАНА ВЛАСТ У ЉУБОВИЈИ

БЕЗ СОЦИЈАЛИСТА И РАДИКАЛА

Милован Ковчевић председник општине, Горан Јосиповић, председник Скупштине
У понедељак 27. 06. 2016. године одржана је конститутивна Седница Скупштине општине Љубовија на којој су потврђени мандати одборницима, и на којој је изабран председник Скупштине. У новом сазиву Скупштине у клупама су се нашли одборници СПС (13мандата), СНС-(12 мандата), Покрета заједно за Љубовију (4 мандата), ЗЗС (4 мандата) и СРС (2 мандата).
Гласовима 20 одборника (СНС, Покрет заједно за Љубовију, ЗЗС), Горан Јосиповић (ЗЗС) изабран је за председника Скупштине општине Љубовија. Одмах након избора на место председника СО, Јосиповић је сазвао Седницу по хитном постуку, која се одржала истог дана и на којој је изабран Јосиповићев заменик, Милан Тофиловић (СНС), односно председник општине Љубовија Милован Ковачевић (Покрет заједно за Љубовију) заједно са његовим замеником Душком Марковићем (СНС) и члановима општинског већа.
У моменту када се гласало за председника општине, одборници СПС су напустили Седницу. Након избора за председника, Ковачевић се захвалио грађанима и одборницима који су га подржали, одборницима СРС што су остали на Седници, а сматрао је да је и друга опозициона странка требала да остане до краја, те се нада да је ово добар тим и да ће све задатке успешно извршити за добробит грађана Љубовије. Иначе Ковачевићу је ово са прекидима већ четврти мандат на месту председника општине, претходно је ту функцију обављао као функционер СПС, потом као самостални одборник, а ево сада и испред Покрета заједно за Љубовију чији је лидер.
З.П.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa