Инфо

23. јун 2016.23. јун 2016.
ОБНОВЉЕН КУЛТНИ СПОРТСКИ ОБЈЕКАТ У ШАПЦУ

„КОШ КЛУБ“ ПОНОВО РАДИ

Познато шабачко место за рекреацију, поново је отворено. Терен Синдиката, како су га некада звали, или „Кош клуб“, потпуно је реновиран.
После петнестак година, терен у центру града поново ће бити место окупљања спортиста и рекреативаца. Објекат је власништво града и припадаће свим Шапчанима.
Поред спортских, предвиђено је да овде буду организоване и културне манифестације и биоскопске пројекције. На овом терену одрасле су и научиле прве спортске кораке многе генерације. Неки од њих, у Шабац су донели и медаље са најзначајнијих европских и светских такмичења.
Према речима Драгана Николића, члана Градског већа задуженог за спорт, Шабац је добио репрезентативан спортски објекат
- Овај терен ће младим генерацијама обезбедити, што је у своје време и нама, здраво одрастање и бављење спортом ““ истакао је Николић.
Председник Скупштине града Немања Пајић је, приликом отварања Кош клуба нагласио да је терен намењен свим спортистима Шапца без обзира којим се спортом баве.
- Ово није обичан терен. Он има велику традицију, одређену тежину и сви треба наставимо да гајимо тај однос, јер ћемо на такав начин и даље са правом да носимо епитет града спорта. Мени је драго да је ово култно место, поново оживело и вредело је труда. Надам се да ће ова младост наследити тај дух који је владао на овом простору ““ нагласио је Немања Пајић, председник Скупштине града.
На отварању, Шапчани су заједно прославили и успех спортске репрезентације града која је на Играма младих у Анкони, освојила девет медаља и 3. место.
За реконструкцију је издвојено око 13,5 милиона динара, на терену је гумирана подлога, а обезбеђено је 500 места за седење.
ВЕТЕРАНИ ПРЕДАЛИ ЛОПТУ НАЈМЛАЂИМА
На отварању, одиграни су ревијални баскет мечеви. Симболично, најмлађима, лопту су предали ветерани.
- Могу да кажем да су овде ударени темељи шабачке кошарке. Осамдесетих година, овде су се играли најбољи баскети, рукометаши Металопластике против кошаркаша - каже Ђорђе Рашић, некадашњи рукометни репрезентативац.
Н. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa