Инфо

30. јун 2016.30. јун 2016.
ОШ „НИКОЛАЈ ВЕЛИМИРОВИЋ“ ДОДЕЛИЛА НАГРАДЕ НАЈУСПЕШНИЈИМ УЧЕНИЦИМА

УЗДАРЈЕ ХВАЛЕ ВРЕДНО

Преко деведесет ученика у препуној сали Шабачког позоришта прошлог петка поздрављено бурним аплаузима. Више од четрдесет појединачних награда и шест екипних на републичким такмичењима доказ су да се протекле школске године вредно радило
Уз лагане звуке Вивалдија, које је на Велику сцену Шабачког позоришта донела Јана Мићић, прошлог петка отворена је свечана манифестација ОШ „Николај Велимировић“. Преко деведсет ученика међу којима су били добитници републичких награда, Вуковци, ђаци генерације, продефиловало је уз бурне аплаузе родитеља, бака, дека, наставника.
- Изузетна је част и понос бити директор школе где је освојено преко четрдесет појединачних диплома на републичким такмичењима и шест екипних. Свима су подељене књиге. Фондација „Александар Ранковић“ такође је књигама даривала ученике генерације од петог до осмог разреда Стевана Маринковића, Душана Бегуша, Машу Ђурић и Душана Мишковића коме су посебно уручене и књиге за ученика генерације осмог разреда. Не ради се само о нечему пролазном и тренутном него о стварно једном изузетно посвећеном, марљивом, преданом раду како ученика тако и наставника који су их све време будно пратили, помагали им, уводили их у одређене науке. Као плод свега тога пристигла су оволика признања. Трудићемо се да и у наредној години постигнемо бар приближан успех ““ изјавила је директорка Весна Живановић по додели награда.
Низ награда, највиша оцена Спољашње контроле за вредновање рада школа, највише појединачних признања на Републичком такмичењу из хемије и популарном „Архимедесу“ где су заузели водећу позицију у Србији само су подстрек више да наредна школска година буде још успешнија.
- Пуно смо вежбали ове године. Труд се исплатио. Прија нам све ово што је школа направила специјално за нас у позоришту. Драго ми је. Настављамо даље. Преко лета ће се вероватно радити тако да се надам да ћемо и следеће године постићи овако добре резултате ““ рекла је Маша Ђурић која је ове године освојила прва места на републичким такмичењима из физике, хемије, „Архимедесу“, Дописној олимпијади, друго на Интернет олимпијади и треће из математике.
Будући ученик Математичке гимназије у Београду, Душан Мишковић, ђак генерације са просечном оценом 5,0, Вуковац, осмогодишње школовање запамтиће по добром друштву, наставницима и њиховој подршци.
- Стварно сам почастован што сам међу таквом децом, таквим талентима из свих предмета био ђак генерације. Наша школа је постигла велике успехе, много републичких награда је добила тако да знам колико сам и ја био добар. Веома велика част ““ поручио је овогодишњи освајач прве награде на Републичком такмичењу из физике, друге награде на Српској физичкој олимпијади и пласмана на изборно, треће из математика, прве, друге и треће на „Мислиши“, Дописној олимпијади и „Архимедесу“.
Док се још пресабирају утисци о успесима велика „Николајева“ породица заслужено ће на летњи распуст који ће им већ крајем августа донети и Летњи математички камп. На тај начин припремиће се за нове успехе и победе.
О. Гавриловић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa