Инфо

30. јун 2016.30. јун 2016.
ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА ВОЗИЛА

ИСПРАВНО ВОЗИЛО - БЕЗБЕДНО ВОЗИЛО

Министарство унутрашњих послова, у сарадњи са Ауто-мото савезом Србије и Асоцијацијом техничких прегледа возила, од 4. до 9. јула спровешће превентивну безбедносну акцију „Исправно возило ““ безбедно возило“, током које ће обављати бесплатну проверу техничке исправности возила у циљу благовременог отклањања неправилности.
Током спровођења акције, која за циљ има припрему возила за безбедно учешће у саобраћају и повећање степена исправности возила на путевима, саобраћајна полиција обављаће појачану контролу, посебно на путевима и улицама у насељеним местима, током које ће возачима указивати на значај исправности возила у саобраћају.
Посебан акценат биће на уређајима за управљање и заустављање, уређајима за спајање вучног и прикључног возила, пнеуматика, светлосно сигналних уређаја и уређаја за погон на сабијени или течни гас, као и поштовање правила саобраћаја.
У случајевима постојања сумње у техничку неисправност уређаја за управљање и заустављање возила полиција ће возаче упућивати на контролни технички преглед, уз обавезно присуство полицијских службеника на линији техничког прегледа.
Уколико се утврде техничке неисправности уређаја за управљање и заустављање возила биће предузете мере, по основу Закона о прекршајима, уз примену посебних мера безбедности ““ искључење возила из саобраћаја.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa