Инфо

30. јун 2016.30. јун 2016.
У ЛИПОЛИСТУ САХРАЊЕН ВЛАДАН МАРИНКОВИЋ, ПРОДАВАЦ ЛУБЕНИЦА У БЕОГРАДУ

КОБНА СВАЂА СА КОМУНАЛЦИМА

Владан Маринковић (55), продавац лубеница који је преминуо током расправе са комуналним полицајцима на Видиковачкој пијаци у Београду, сахрањен је у родном селу Липолист.
Од Владана су се опростили најближи чланови породице, рођаци, пријатељи и колеге продавци који су се организовали и продали његову робу.. Готово истовремено, као „чин против насиља представника власти и њихових одреда“, чланови Иницијативе „Не да(ви)мо Београд“ донели су пред седиште комуналне полиције у Београду 200 килограма лубеница.
Маринковић је преминуо након што је упозорио комуналног полицајца да га не малтретира, јер је већ преживео два инфаркта. Комуналац није одустајао од тога да му напише казну, јер му је роба вирила, а према изјавама сведока, рекао је и да се неће смирити док Маринковић не доживи и трећи инфаркт.
Нажалост, то се и обестинило. Маринковићева супруга најавила је тужбу, тврдећи да је дотични комуналац прогањао њеног мужа дуже време.
У међувремену, из Комуналне полиције у Београду је саопштено да су два полицајца која су учествовала у инциденту, у којем је Маринковић преминуо, суспендовани до окончања истраге.
Н. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa