Инфо

30. јун 2016.30. јун 2016.
Активности Туристичке организације општине Крупањ

ДАНИ МЕЂАША 2016

Манифестација ван оквира локалног карактера. Ручно кошење траве, бацање камена са рамена, скок у даљ, надвлачење конопца...
Под покровитељством општине Крупањ у организацији Туристичке организације општине Крупањ у недељу 3. јула одржана је седма по реду манифестација“Дани Међаша“ на Мачковом Камену. Председник општине Крупањ Иван Исаиловић је поздравио све присутне и отворио манифестацију која је програмом обухватила такмичење у кошењу ручном косом, народни вишебој, припремање посног пасуља и културно-уметнички програм.
Манифестација је привукла велики број учесника и посетилаца из Крупња и околине. Победник у такмичењу у кошењу ручном косом је Небојша Спасојевић из Љига. Народни вишебој је и ове године привукао велики број учесника и посетилаца. Такмичило се у дисциплинама: бацање камена са рамена, скок у даљ и надвлачење конопца.
Победник у дисциплини бацање камена са рамена, са дужином од скоро осам метара, био је Александар Крајишник из Мајура, који је и у скоку у даљ био најуспешнији скочивши, 25 метара. Једина дама која је учествовала у овој дисциплини је Ивана Ђокић из Крупња. За надвлачење конопца пријавило се шест екипа и победила је екипа „Грил Пекарац“из Осечине.
Врхунац догађаја за гурмане је било такмичење у кувању посног пасуља за које се пријавило десетак озбиљних и добро припремљених екипа. Треће место поделиле су две екипе из Шапца, а друго место је заузела екипа Удружења гљивара „Рађевина“ Крупањ. Најукуснији посни пасуљ припремила је екипа Туристичке организације“Подгорина“ из Осечине која је за награду добила котлић за спремање хране. Награде победницима уручио је заменик председника општине Крупањ др Предраг Радић. У културно уметничком делу програма наступили су чланови КУД“Мића Тадић“ из Крупња са неколико кореографија.
Из Туристичке организације општине Крупањ сазнајемо да су веома задовољни како је манифестација протекла, док је велики број учесника и посетилаца из читаве Србије потврда да је манифестација прерасла оквире локалног карактера и да је једна од најпосећенијих у овом делу западне Србије. Већ за 12. јул најављују ново дружење када се у црквеном парку „Добри Поток“ недалеко од Крупња организује Петровдански сабор и надигравање у народном колу за дукат.
Д. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa