Инфо

30. јун 2016.30. јун 2016.
ТРАДИЦИОНАЛАН ПРИЈЕМ НАЈБОЉИХ ЂАКА КОЦЕЉЕВАЧКИХ ШКОЛА

ОЗБИЉНИМ РАДОМ ДО БОЉЕ БУДУЋНОСТИ

Пријем носилаца Вукове дипломе код председника општине Коцељева традиционално се одржава сваке године. Овога пута прошлонедељном пријему је присуствовало 13 “вуковаца“ основне школе, док је пријем за пет најбољих средњошколаца уприличен у уторак.
Честитајући ученицима на постигнутим резултатима начелник одељења за општу управу и јавне службе Радован Ранисављевић позвао је свршене основце да наставе са озбиљним радом и добрим резултатима јер, како је истакао, само тако могу да имају бољу будућност.
Председник општине Коцељева Душан Илинчић је, обраћајући се бившим ученицима основне школе предложио да средње образовање наставе у Коцељеви коју је и сам завршио.
- Свака част на постигнутим резултатима. Није мала ствар имати све петице. Ја бих вам предложио да упишете Средњу школу у Коцељеви јер пружа добру подлогу за оне који желе да студирају - поручио је Илинчић.
Најбољим ђацима је као и претходних година на пријему уручена књига а на дар су добили сезонску улазницу за базен и једнодневни излет.
Овогодишњи ђак генерације у ОШ “Мића Станојловић“ је Никола Леонтић, доскорашњи ученик школе у Драгињу. За њега нема дилеме када је животни позив у питању. Себе у будућности види као светски познатог и признатог хирурга а нада се и Нобеловој награди из области медицине. Стога ће уписати медицинску школу у Шапцу.
- За постизање резултата потребна је пре свега воља, труд, добра организација и мало среће - тврди најбољи од најбољих.
Пет ученика коцељевачке средње школе завршило је средње образовање са свим петицама. Њихови професори кажу да је из школе изашла једна од најбољих , ако не и најбоља генерација ђака, те да је било право задовољство радити са њима.
Према речима ђака генерације у Средњој школи Јелене Томић, кључ успеха лежи у континуираном раду и залагању.
- Завршила сам школу у Коцељеви, смер економски техничар и заиста сам из ове школе понела најлепше успомене. Када сам пре четири године уписала ову школу заиста нисам имала амбицију да будем најбоља али је то дошло спонтано, као резултат континуираног рада - каже будући бруцош Факултета техничких наука на смеру енергетика, електроника и телекомуникације и верује да ће након студирања успети да добије посао.
Осим носилаца Вукове дипломе пријему је присуствовао и Јован Ђурђевић из Драгиња који је у претходној школској години као ученик седмог разреда освојио треће место на републичкој смотри младих талената из историје, док му је друга позиција припала у категорији истраживачких радова.
- Ја сам заправо био први, али по важећим критеријумима било је потребно да освојим од 97 до сто бодова да бих био проглашен за првог. Овако то се није десило иако сам имао у односу на друге учеснике највише поена, 89. За овај успех нисам само ја заслужан већ и моја наставница историје Далиборка Марић која је сигурно једна од најбољих наставника и која се заиста много потрудила. Спремао сам се неколико месеци - каже Јован којем је, разумљиво, историја омиљени предмет.
Према речима наставнице Далиборке ово није први успех из овог предмета на државним такмичењима и истиче да јој је веома драго што готово у свакој генерацији сретне талентовану децу, спремну да раде и сазнају више о прошлости и из прошлости.
В. Бошковић

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa