Инфо

30. јун 2016.30. јун 2016.
БУБАЊА КОД ГЛУШАЦА

ОБНОВЉЕНА ТРАДИЦИЈА

Полагањем венаца и свежег цвећа на Бубањи у атару села Глушци, обновљено је одржавање некада традиционалне манифестације сећања на одржавање Окружне партијске конференције ( 29. јун 1941. године ) на којој су донете одлуке о дизању устанка у Мачви против фашизма и формирању Мачванског партизанског одреда.
Присуствовале су делегације Републичког и покрајинског одбора СУБНОР. Потом окружног и градског одбора СУБНОР Шабац, Представници СУБНОР Сремска Митровица и тамошњих месних заједница ( Манђелос, Гргуревци, Лежимир, Лаћарак, Мартинци, Кузмин и Јарак ). Представници Удружења резервних војних пензионера Шабац, Градски и окружни одбори СПС Шабац и домаћина Општинског одбора СУБНОР Богатић.
Минутом ћутања и полагањем венаца одата је пошта свим борцима палим за слободу.
- Наша је жеља да пре свега младе упознамо са овим значајним историјским догађајем, великим доприносом Мачвана у борби против фашистичког окупатора. Боримо се да освежимо сећања и на овај начин захвалимо свим борцима за слободу, правду и лепшу будућност , каже Мијољуб Јосиповић, председник ОО СУБНОР Богатић.
Овом скупу су се поред Јосиповића обратили и пензионисани генерал Светомир Атанацковић, председник Републичког одбора СУБНОР, Славко Ђурковић, заменик председника општине Богатић и у име Глушаца, секретар месне заједнице Слободан Остојић и председник Анђелко Угљешић.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa