Инфо

30. јун 2016.30. јун 2016.
У ГАЛЕРИЈИ УДРУЖЕЊА „КРУГ 10“ НАСТАВЉЕНО СА ПОТПИСИВАЊЕМ ПЕТИЦИЈЕ

САЧУВАЈМО ДОМ ЈНА

Током протеклог понедељка у галерији Удружења сликара „Круг 10“ Шапчани су имали прилику да својим потписом допринесу очувању зграде некадашњег Дома ЈНА која представља својеврстан симбол нашег града. Иницијативу „Сачувајмо Дом ЈНА“ током протекле године покренули су шабачки архитекти. Њих тридесет, новембра 2015. године, потписало је Апел Градоначелнику Шапца са захтевом да се овај културно и архитектонски вредан објекат као и његова локација задрже у власништву града.
- Иницијативи су се затим придружили уметници и грађани Шапца, али и значајне институције као што су Библиотека шабачка, Шабачко позориште, КУД „Абрашевић“ и други. Добили смо подршку и од Међународне радне групе за документацију и заштиту објеката модерне До.Цо.Мо.Мо. Сви они деле наше мишљење да је изузетно важно, и то баш у овом рањивом периоду када смо материјално осиромашени, сачувати све оно што ће нас увек чинити богатим, без обзира на тренутни однос увоза и извоза. То су култура, историја и то је сећање које нас везује за овај град - каже архитекта Марко Гавриловић, један од покретача Иницијативе „Сачувајмо Дом ЈНА“.
Петицију је до сада потписало око 3.000 људи. Циљ је да се прикупи 10.000 потписа. Сви заинтересовани могу до краја седмице то урадити у галерији Удружења „Круг 10“ у ТЦ „Тина“. О овоме и свему ономе што је до сада урађено може се погледати на www.facebook.com/domjna.
О. Г.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa