Инфо

30. јун 2016.30. јун 2016.
КЊИЖЕВИ КЛУБ „ЂЕРАМ“

НЕГОВАЊЕ ЛЕПЕ РЕЧИ

Шабац је недавно добио место у коме ће љубитељи поезије, прозе, музике и дружења имати пријатан кутак за себе и сличне себи. Новоосновано Удружење грађана „Ђерам“, у оквиру кога делује Књижевни клуб, прошлог понедељка, 27. јуна, организовало је прво књижевно вече. Шапчани су имали прилику да чују кратке приче из књига проф. Мирјане Јевтић Коленц „Чешкање“, „Танго дел амор“ и „Душо, нико није као ти“.
- У „Ђерму“ смо се некада, док сам још била студент, окупљали. Ово је била прилика да евоцирамо успомене али и да покажемо да и у Шапцу можемо да имамо овакво лепе вечери испуњене ведрином и смехом, музиком, прозом и поезијом. Оснивањем Удружења грађана „Ђерам“ и Књижевног клуба желимо само да негујемо лепу реч - рекла је проф. Мирјана Јевтић Коленц.
Током вечери наступили су бивши ученици проф. Јевтић Ђорђе Дамјановић, који је говорио делове из монодраме „Мушки разговори Ђоке Алапаче“, Младен Даниловић, Александар Ковачевић, ученице Шабачке гимназије Милица Маричић и Јована Милошевић, дугогодишњи сарадник Радушко Јанковић, колегинице проф. Мирјана Раденковић и проф. др Анђелка Радовановић.
Ово је, како су истакли оснивачи, само почетак. Током наредног периода Шапчани ће имати прилику да уживају у књижевним вечерима, а врата Књижевног клуба „Ђерам“ отворена су за све жељне лепе речи и дружења од 9 до 22 часа.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa