Инфо

30. јун 2016.30. јун 2016.
ЗАВРШЕН ПРВИ УПИСНИ РОК

ПОПУЊЕНО ДВЕ ТРЕЋИНЕ МЕСТА

На шабачким високим школама окончан је први уписни рок
Највеће интересовање свршених средњошколаца било је за студијске програме на Високој медицинској и пословно-технолошкој школи, посебно на смеровима информатика, фармација, здравствена нега и економија. Нови смерови привукли су велики број студената, тако да је већ у првом уписном року попуњено више од 300 места.
- Када сам 2001. године постао директор школе, уписали смо 45 студената. Деценију и по касније, имамо више од три стотине уписаних ђака у првом уписном року, што представља потврду доброг рада. Прилагођавамо се жељама ученика и захтевима тржишта, трудимо се да понудимо студијске програме након који студентима пружају већу могућност запослења. Да смо и ове године добро радили потврђује и чињеница да се велики број будућих академаца определио за неки од нових смерова, каже др Светислав Лазаров, директор Високе медицинске и пословно-технолошке школе.
На Високој школи струковних студија за васпитаче пријемни испит на два студијска програма полагало је 116 кандидата , што значи да ће у другом уписном року бити 34 слободна места.
- На студијском програму Образовање струковних васпитача предшколске деце уписано је 75 кандидата на терет буџета, односно 31 студент који ће имати статус самофинансирајућег студента. На смеру Струковни васпитач за децу јасленог узраста уписано је 10 кандидата чије ће се школовање финансирати из буџета. У другом уписном року биће 34 слободна места за самофинансирајуће студенте. Наша школа, са традицијом и квалитетом по ком је позната у држави, пружа могућност уписа специјалистичких студија. Конкурс за упис, са 150 слободних места, траје до 13. јула, каже директорка Високе школе струковних студија за васпитаче др Светлана Карић.
На Високој пољопривредној школи струковних студија највеће интересовање владало је за смерове који будућим студентима нуде више могућности за посао након школовања.
- Ове године смо се потрудили да афирмишемо нове студијске програме. Интересовање судената за поједине смерове, као што су заштита биља, туризам, агроменаџмент и заштита животне средине је било веома велико. За поједине смерове, због статуса аграра, није било великог интересовања, али сам сигуран да ће у другом уписном року број студената и на тим студијским програмима бити већи. Кључна ствар приликом уписа факултета је, показује се, посао након школовања, те ни не чуди што су кандидати највише били заинтересовани за студијски програм заштита биља, каже др Раденко Степић, директор Високе пољопривредне школе струковних студија.
М.С.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa