Инфо

30. јун 2016.30. јун 2016.
ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ

ЕКО ФОТО 2016

Изложба “ЕКО фото 2016“, отворена је у понедељак, у галерији Културног центра у Шапцу. Ово је једанаеста (четврта у Шапцу) поставка коју организује Центар за фототаленте, а под покровитељством Фото савеза Србије.
- Ми ово увек изнова радимо зато што желимо да подсетимо наше суграђане да је потребно да променимо наш однос према животној средини и да чувамо своје окружење. Сматрамо да је и Шапцу и Србији потребан хитан заокрет у економији и зелена индустријска трансформација, изјавио је др Дејан Павловић на отварању изложбе.
На конкурс за изложбу Однос према животној средини приспела је 181 фотографија од 46 аутора, од којих је жири у саставу Гордан Поморишац, Зоран Павловић и Роман Ђурић, изабрао 54 фотографије од 43 аутора. За изложбу Слободна тема, жири је одабрао 54 фотографије од 38 аутора.
- Прошле године је била ретроспективна изложба, ова је поново такмичарска. Додељене су три награде за Слободну тему и још три за Однос према животној средини и по пет похвала за најуспешније радове. Имали смо много уметничких фотографа, тако да је изложба изгурала први ранг, рекао је Момир Драгићевић, председник Центра за фототаленте.
М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa