Инфо

30. јун 2016.30. јун 2016.
ФК „МАЧВА“ ПОЧЕЛА ПРИПРЕМЕ

Циљеви: Стабилизација и опстанак у Првој лиги

Нема фудбалера или спортисте који воли припреме, али све је лакше када стартују тренинзи који граде форму за виши ранг од оног у којем су наступали претходне сезоне. Такав осећај преовладавао је на старту припрма шабачке Мачве за Прву лигу Србије. Уживало се у титули, слављу, али сада је време за озбиљан рад како се не би поновила сезона 2014/2015.
Прва дилема је недавно отклоњена и на месту шефа стручног штаба неће бити промена. „Мачва“ и Предраг Роган настављају сарадњу, а појачање је стигло и у стручни штаб. Рогану ће, у раду помагати, Синиша Радак, сарадник тренера Мачве из претходних клубова које је водио.
Била је обострана жеља да наставимо сарадњу и лепу причу који смо започели прошле сезоне. Највеће појачање Мачве је то што је већина играча из претходне сезоне остала, сви се знамо и желимо нове успехе. До 20. јула смо у Шапцу, одиграћемо и две припремне утакмице током наредне две недеље, а потом одлазимо на Златибор ““ истиче Предраг Роган.
Како истичу у клубу, само формалности још деле Марка Мемедовића (Слога ПМ), Бојана Матића (Лозница) и Дејана Благојевића (Дрина Зворник) од потписа за Мачву, а они су већ тренирали са својим новим саиграчима. Међу појачања свакако треба сврстати и повратак Николе Милинковића после тешке повреде, док су од стандарднијих играча, до сада, клуб напустили Јанковић и Исаиловић.
Прелазни рок је дуг, биће још промена вероватно, али сваку промену добро анализирамо. Наш циљ је да се стабилизујемо у Првој лиги, да наш статус у овом рангу не долази у питање и да постепено напредујемо. Наравно, неће бити противника против кога нећемо ићи на победу. У складу с“™ тим бирамо појачања ““ рекао је председник клуба Ивица Краљ.
Тек нешто више од месец дана дели нас од почетка првенства, радиће се кобиновано на физичкој спреми и тактици, а шеф струке сматра да ће ова сезона у Првој лиги бити јача него раније, а очекује борбу неколико екипа за прво место.
Неки „староседеоци“ већ су најавили суперлигашке амбиције, попут Бежаније и Земуна, а „Јагодина“ и „ОФК Београд“ сигурно неће желети дуго да се задрже у Првој лиги ““ додаје Роган.
Прво коло Прве лиге Србије у сезони 2016/2017. биће одиграно 13. и 14. августа.
Д.Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa