Инфо

7. јул 2016.7. јул 2016.
РВАЧИ ВИТЕЗА ОСВОЈИЛИ ВИШЕ ОД 60 МЕДАЉА

Сезона за историју

Рвачку сезону иза нас у шабачком клубу „Витез“ оцењују као најуспешнију у историји. Током пролећа и лета на првенствима у различитим категоријама, Шапчани су имали освајаче медаља у свакој узрасној категорији. На Куповима и Првенствима Централне Србије и Србије, као и међународним турнирима, освојили су 66 медаља.
Момчило и Углљеша Гајић, односно Илија Петровић, постали су редовни на листи победнка такмичења у категорији млађих, односно старијих пионира. Када гледамо само најсјајнија одличја, Угљеша Гајић (до 70 кг) најбољи је рвач Србије, победник Купа Србије, а нема премца у Централној Србији, како у рвању Грчко ““ Римским стилом, тако и у слободном стилу. Момчило Гајић (до 46 кг), окитио се златом на Првенству и Купу Србије у категорији млађих пионира, а попут Угљеше, доминирао је и на регионалним првенствима у оба стила древног спорта. Илија Петровић, 2016. годину свакако ће памтити по титулама на Првенству Србије и Купу старијих пионира, у категорији до 85 кг, а злато ће га асоцирати и на тријумф на шампионату Централне Србије у рвању слободним стилом. Они су квалитет потврдили и на три међународна турнира, а на неколико такмичења заустављени су у самом финишу, те је њихов збир медаља већи од набројаних победа.
Још једно име на које се може озбиљно рачунати у будућности српског рвања је Никола Николић, јуниор Витеза. Форму је постепено подизао кроз Првнества Централне Србије и Купове. Углавном је био међу три најбоља, остваривао коначне тријумфе на Првенствима Централне Србије у оба стила, да би највећа достигнућа остварио на државним шампионатима где је за само недељу дана освојио је бронзана одличја, најпре у јуниорској, а потом и сениорској категорији. Наравно, списак шампиона не завршава се на ова четири имена. Разлога да славе коначни тријумф имали су и: Исаиловић, Матић, Ручнов, Глигорић, Михаиловић, Жабаљац (шампиони централне Србије у рвању слободним, односно Грчко ““ Римским стилом), као и Грк, Александрос Госта, без премца у Србији што се слободног стила тиче, а титулу су славиле и даме, Ивана Јелић и Наташа Петровић, првакиње централне Србије у слободном стилу.
- Имамо сјајну групу момака и девојака са којима радимо. Наглашавам да су они сјајани, комплетни људи, не само изврсни рвачи. Остварују велике резултате на струњачама, али међу њима имамо и одличне ђаке, посвећене образовању, учењу, носиоце „Вукове дипломе“. Рвање је комплексан спорт, захтева много размишљања, брзо реаговање и систем размишљања који они поседују, помаже им да остваре значајне успех ““ сматра спортски директор председник клуба Јовица Михаиловић.
Како истичу у редовима Шапчана, није заборављена ни екипна конкуренција.
- У Грчко ““ Римском стилу освојили смо треће место у Другој лиги. До прошле године рвали смо у највишем рангу, свакако да желимо тамо и да се вратимо ускоро, али у многоме то зависи од финансија. У слободном стилу смо у Првој лиги и међу бољим тимовима у Србији смо, док смо већ петоструки узастопни првац у рвању на песку ““ додаје је Михаиловић.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa