Инфо

7. јул 2016.7. јул 2016.
НА САСТАНКУ КИНЕСКИХ ИНВЕСТИТОРА И ЧЛАНОВА ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ ШАПЦА ПОТВРЂЕНО:

ПРИВРЕДНИЦИ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ЗА САРАДЊУ

Уколико дође до реализације свих пројеката за које су партнери са Далеког истока заинтересовани, осим новог запошљавања у Шапцу биће доста посла и за локалне извођаче радове и будуће кооперанте, сматра председник Привредне коморе Шапца Зоран Тошић
Последњој седници Привредне коморе Шапца, осим чланова, присуствовали су и представници делегације кинеских инвеститора, као и шабачки привредници који су били заинтерсовани да чују планове кинеских индустријалаца у вези са улагањима у Шабац. Тада је потврђена обострана спремност за сарадњу.
- Мој утисак је да се ради о веома озбиљним људима са озбиљним намерама. Када представници једног таквог великог народа, са традицијом и историјом, донесу одлуку о нечему, они ће то сигурно и урадити, каже Тошић.
Реализација пет великих пројеката- изградња ауто-пута, Сава парка, Луке, и улагања у Индустријску зону и пољопривреду, представљају велику шансу за локалне привреднике.
- За нас је веома важно да кинеске, али и све друге компаније из било ког дела света, дођу у Шабац. Тако се стварају велике могућности за наше шабачке фирме да почну нове послове или да унапреде постојеће капацитете. На тај начин треба посматрати и реализацију за град значајних пројеката, наводи председник Привредне коморе Шапца.
Потенцијали радне снаге морају бити у складу за захтевима инвеститора, упозорава наш саговорник.
- Постоји могућност да ће шабачка привреда, па и сам град, имати проблема у вези са квалитетном радном снагом. На том пољу, односно унапређењу ситуације, сви се морамо додатно ангажовати. Сматрам да је неопходна боља сарадња привредника и образовних установа, како би се у нашем граду школовали кадрови који могу да одговоре на потребе домаћих и иностраних привредника, наглашава Тошић.
Улагање у обуку радника било би сасвим оправдано, јер би реализација великих пројеката значила привредни процват за Шабац. Оптимизам се заснива и на веома добром утиску који су чланови кинеске делегације понели из Шапца, пре свега због добро припремљених пројеката и њихове озбиљности која надмашује локалне оквире.
М.С.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa