Инфо

7. јул 2016.7. јул 2016.
ПОКРЕТ ЗА ШАБАЦ ЗЕЛЕНИХ СРБИЈЕ У НЕДЕЉУ ОРГАНИЗУЈЕ ЗЕЛЕНУ ОФФ-РОАД БИЦИКЛИЈАДУ

ПОВРАТАК ПРИРОДИ

На конференцији за новинаре, организованој протеклог понедељка, Покрет за Шабац Зелених Србије указао је на вишеструке користи од развоја бициклизма на територији града Шапца. Коришћењем овог економичног еколошког превозног средства смањило би се загађење околине, гужва у саобраћају, потреба за паркинг местима за аутомобиле, а истовремено би се повољно утицало на одржавање личног здравља.
- Повољна величина града Шапца и његов равничарски карактер су, међутим, негативно компензовани неодговарајућом саобраћајном инфраструктуром и због тога се смањује ефикасност коришћења бицикла као превозног средства и безбедност бициклиста у саобраћају. Стога ми желимо да стимулишемо грађане да више користе алтернативне, помоћне и некатегорисане путеве по околини и ободу Шапца који су мање оптерећени моторним саобраћајем. Због тога ћемо заједно ми Зелени Шапца и Европски центар за екологију уз подршку Савета за координацију послова безбедности саобраћаја града Шапца организовати у недељу 17. јула Зелену офф-роад бициклијаду која ће повезати нама свима драг локалитет Старог града са табановачком Шљункаром, још једним драгуљем околине Шапца. Ми овом Бициклијадом желимо да поручимо да је дошло време да се савремени човек врати природи истовремено промовишући будући развој бициклистичког туризма на овим просторима ““ рекао је др Дејан Павловић, председник Покрета за Шабац.
Предвиђена рута, око дванаест километара, ићи ће од Старог града преко кванташке пијаце и Силоса према железничком мосту и даље насипом поред викенд насеља на обали Саве до места уливања Кочиног канала у Саву. Пратећи узводно ток Кочиног канала прећи ће се преко пута за Дреновац, кроз насеље Траванице, све до пута који повезује Табановић и пут за Дреновац, а онда другом страном Кочиног канала до Шљункаре. У повратку проћи ће се кроз насеље Траванице, преко насипа до Старог града стазом дужине осам километара. Биће обезбеђена пратња сервисног возила и асистенција екипе Хитне помоћи. За учеснике Бициклијаде не постоји старосно ограничење.
Пре Бициклијаде учесници бесплатно могу проверити притисак у гумама, подесити мењаче, подмазати ланац и проверити кочиони систем у сервису бицикала „Тандем кид“ у Поп Лукиној 21. Пријављивање за учешће је могуће на фејсбук страницама Европски центар за екологију и Зелени Србије Шабац, е-маил адресама: еу.цен.ецоЖгмаил.цом и зеленисабацЖгмаил.цом, као и на број телефона 063 437 310.
САТНИЦА БИЦИКЛИЈАДЕ
10.30 ““ Регистрација учесника код ресторана „Аљуариус“, Стари град.
11.00 ““ Почетак Бициклијаде.
13.00 ““ Долазак на локалитет табановачке Шљункаре.
13.00““17.00 ““ Боравак на Шљункари уз сунчање и купање. Обезбеђена је пијаћа вода, оброк за учеснике који су се унапред пријавили за учешће. Присуство спасиоца.
17.00 - Организован повратак.
18.00-18.30 ““ Долазак на Стари град.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa