Инфо

7. јул 2016.7. јул 2016.
ВЕЛИКИ БРОЈ БАЗЕНА И КУПАЛИШТА У ЛЕТЊОЈ ПОНУДИ

ОСВЕЖЕЊЕ ОД 150 ДО 1.200 ДИНАРА

Лето увелико пржи шабачки асфалт и сасвим је нормално да свако жели да се у ове вреле дена расхлади. Шабац и околина нуде неколико базена који су идеално место за колико-толико подношљиву летњу врелину.
Иако је Градски базен у Шапцу затворен, свакодневна гужва говори о томе да Шапчани радо воле да спас од летње жеге пронађу управо на овом базену. Радно време Градског базена је од 11 до 18 сваког дана, с тим што се понедељком, средом и петком организује и ноћно купање од 22,30 до 24 сата. Цена карте износи 200 динара за одрасле, 100 за децу од седам до 16 година, за децу до седам година је бесплатан улаз, а улазница за ноћно купање износи 300 динара са могућношћу коришћења сауне. Од недавно је почео са радом у кафић на сунчалишту где је поред пића могуће наручити сендвиче и по неку посластицу.
Ко жели да ужива у правом спа центру у Шапцу може да посети хотел „Слободу“. Целодневни боравак у овом центру кошта 1.200 динара уз коришћење затвореног базена, сауне и осталих садржаја, док је цена улазнице за децу ““ 600 динара. Масажа се додатно наплаћује.
Један од посећенијих базена у нашем крају је у Липолисту. Радно време овог базена је од десет до 20 сати, а цена улазнице је 200 динара за одрасле и 150 за децу до 12 година. Нема ноћног купања, али се једном у десет дана организује свирка на базену.
Најновије место за релаксацију се налази у оквиру хотела „Еуфорија“ на Обилазном путу, код Капитол парка. Радно време базена је од десет до 19 сати, у оквиру улазнице од 500 динара урачунато је и једно пиће. Цена карте за децу износи 300 динара.
Када је реч о базенима у околини, у Коцељеви је радно време од десет до 19 сати, цена улазнице је 150 динара за све узрасте. На овом базену постоји могућност куповине месечне карте у износу од 2.000 динара. На базену је могуће изнајмити лежаљке и сунцобран по цени од 100 динара по сваком реквизиту.
Радно време базена у Владимирцима је од девет до 20 сати. Карта кошта 200 динара за одрасле и 150 за децу до 14 година. Деца млађа од седам година не плаћају улазницу. Исто као и у Коцељеви, могуће је изнајмити лежаљке и сунцобран и то за 200 динара по пару.
Најдуже и најтоплије купање је на базенима Термалне ривијере у Богатићу. Радно време је од девет до два сата иза поноћи. Температура воде је нешто виша од осталих базена и износи увек изнад 30 степени. Улазница је 500 динара за одрасле и 300 за децу. На овим базенима је цена пића од 170 динара, а могуће је наручити и коктеле од 350 динара.
У општини Богатић се налази и „Плава звезда“ где су, такође, базени са термалном водом. Улазница је 400 динара, колико кошта и пола сата боравка у сауни, док деца до 14 година плаћају карту од 250 динара.
Базени у Крупњу раде од десет до 19 сати, а улазница за све узрасте кошта 150 динара.
ОСВЕЖЕЊЕ НА ГРАДСКОЈ ПЛАЖИ
Поред набројаних, током летњих месеци ради и базен „Крсмановача“, где је улазница 300 динара. Шапчани током лета воле да се расхладе и на Градској плажи. И ове године су обезбеђени спасиоци, туш кабине, лекарске екипе, а квалите воде се редовно контролише. Једно од омиљених купалишта је и на Шљункари, али ради се о „дивљем“ купалишту без уређене плаже и спасилаца.
Н. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa