Инфо

14. јул 2016.14. јул 2016.
ПРЕДУЗЕТНИЦИ ЗА ПРИМЕР

ЖЕНСКО МУШКИ БИЗНИС БЕЗ ПРЕДРАСУДА

Ана и Војкан су млади, породични људи из Шапца. Она је дипломирала технологију, а он електротехнику. Имају двоје деце. Пре скоро осам година храбро су кренули у угоститељски, породични бизнис. Доста тога осмислила је Ана још за време студија у Новом Саду.
- У једном новосадском ресторану “снимила“ сам све, почев од ентеријера до начина услуге. Све то сам прилагодила нашим могућностима и ево после скоро осам година наш “Балкан Експрес“ и два друга ресторана квалитетне домаће хране добро раде, каже на почетку разговора за “Глас Подриња“ Ана Васић-Ђурковић, власница фирме “Балкан Експрес“, смештене у непосредном центру града.
Наглашава да су они цену квалитетног залогаја у својим угоститељским објектима, којих је сада већ три у граду мало снизили у интересу већег промета. И ту нису погрешили.
- Наши гости су грађани различитих годишта. Има ту доста ученика, пензионера, радника и свих људи који обожавају свежа, домаћа јела, која припремамо у три кухиње, односно сваком ресторану посебно. Загарантован квалитет и свежина су на првом месту и без обзира на сталне инспекцијске контроле, немамо никаквих проблема, наглашава Ана, додајући да лети више прометују храну од поврћа у односу на месо али ту не недостају укусни слаткиши и расхлађено пиће.
Ресторан “Дивино“, чува укус италијанске кухиње, а који степеник ниже “Балкан Експрес“, формира укус грађана Шапца са околином али и свих оних који га посете у улици господара Јеврема 29. Власници, млади брачни пар Ана и Војкан тврде да они који једном пробају храну из њихових кухиња увек се враћају.
- Запошљавамо десетак људи. Припремамо 30-40 јела дневно и увек су свежа. За успех је најважнија посвећеност послу и предан рад. Ми смо се добро организовали и поделили послове, без икаквих предрасуда. Рад је ту изван свега и ту су жене равноправне са мушкарцима, закључује наша саговорница.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa