Инфо

14. октобар 2010.14. окт 2010.
КОЦЕЉЕВА

ЗА ЛЕПО ЖИВЉЕЊЕ

У наредних 15 месеци у општини Коцељева трајаће реализација пројекта ЕЏЦХАНГЕ-3 који директно финансира Европска Унија. Укупна вредност је око 163 хиљаде евра од чега ће ЕУ уложити преко 146 хиљада а остатак ова општина
Председник општине Верољуб Матић је нагласио да ће ова средства бити утрошена првенствено за опремање спортске сале, потом едукацију наставног и здравственог кадра, помоћ школама, Дому здравља, клубовима и на укључење становништва у, како каже, сам процес лепог живљења и опстанка на овим просторима.
Партнери општине у овом пројекту били су београдска градска општина Врачар и НВО Евроконтакт из Крушевца. Према речима помоћника председника општине и творца овог пројекта Бранислав Мићић било је веома битно изабрати добре партнере у овом послу.
НВО Евроконтакт из Крушевца је одабрана за партнера јер је већ имала пројекат који је прошао веома оштре критеријуме проходности у ЕУ. Општина Врачар је изабрана као партнер јер је једна од најразвијенијих београдских општина са дугом традицијом, а пресудно је свакако било и раније познанство са помоћником председника врачарске општине. Осим тога ако би се одлучили за страног партнера појавила би се језичка баријера приликом посета и едукација током примене пројекта у оквиру којег су предвиђене посете Врачару и упознавање са њиховим достигнућима у овој области, а неће изостати ни доласци стручњака са Врачара у Коцељеву - рекао је Мићић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa