Инфо

14. јул 2016.14. јул 2016.
РУСКА ДОКТОРКА У ШАПЦУ

ЛЕЧИ АСТМУ И СТВАРА ПЕСМЕ

Тренутно у Шапцу борави Олга Воробјова, руски специјалиста гастроентерологије и пулмологије. Позната је по томе што је развила свој лични метод којим лечи астму, а болница која ради по њеним принципима већ десетак година постоји и у Америци. Докторка је гост Друштва Српско руског пријатељства и Руске странке, а посетила је Општу болницу Шабац, као и болнице у Београду и Новом Саду.
-Метода се одликује тродневним гладовањем након чега престају напади код бронхијалне астме. Поред гладовања у лечење је укључен посебан начин дисања, физичке вежбе, масажа и све то заједно даје заиста добре резултате. Циљ гладовања је да се одстране алергени и токсини из организма, објашњава докторка Воробјова.
Ради на приватној клиници, јер каже, држава нема разумевања за овај начин лечења и не жели да издваја новац за то. Међутим, Американци су не смао показали интересовање, него и отворили клинику у Солт Лејк Ситију, која ради по методу Олге Воробјове.
-Када су амерички доктори дошли код нас нису могли да верују да оболели од бронхијалне астме могу да живе без коришћења хормоналне терапије. Ја сам провела годину дана у Северној Каролини, организујући рад клинике по овом принициму. Радила сам за то време и у другим клиникама са пулмолозима и гастроенторолозима. Било је то занимљиво и лепо искуство, каже Олга Воробјова.
Њени пацијенти су у почетку лежали у болници. Сада то више није случај. Обучава их да се код куће сами лечи. Пацијенти у болницу долазе по препоруци оних који су већ излечени. За време када је пацијенте лечила стационарно докторка Воробјов је приметила да, поред астме, терапија даје позитивне резултате и у лечењу крвних судова, нормализацији притиска и шећера у крви, а да се поправљају и вид, слух и памћење.
Истиче да не би представљало проблем да се оваква метода лечења примењује и у болницама у Србији.
Поред медицине Олга Ворбјова бави се и музиком. Издала је пет албума, а сама је аутор свих текстова и музике за своје песме. Сваке године на свој рођендан у фебруару одржава годишњи концерт у родном Иванову.
Олга Воробјова је у петак заједно са председником Руске странке Слободаном Николићем посетила “Глас Подриња“, где јој је своју гитару позајмио Миша Даничић.
Докторка је са том гитаром одржала концерт у Бору.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa