Инфо

21. јул 2016.21. јул 2016.
КАЈАК - ОТВОРЕНО ПРВЕНСТВО ВОЈВОДИНЕ

“ОСВАЈАЊЕ“ БАЧКЕ ПАЛАНКЕ

Шабачки кајакаши и кануисти освојили су 14 медаља на Отвореном Првенству Војводине на мирним водама одржаном у Бачкој Паланци. Шапчани су имали представнике у свим старосним категоријама, а шампионским звањима може се похвалити пет такмичара
Марко Дамњановић још једном је потврдио да је тренутно водећи кануиста међу јуниорима, освојивши злата у једноклеку на 200 и 500 метара, а колекцију је употпунио одличним сениорским наступима, сребром на 1.000 и бронзама на 200 и 500 метара. Да је будућност шабачког кануа потврдио је и Гачић, другопласирани пионир у Ц1 500 и Ц1 1.000 метара.
Бојан Милинковић сигурно је славио у К1 200, као и у двоседу са Марком Драгосављевићем на 500 метара. Лагунџић постао је пионирски шампион једноседа на деоници од једног километра и вицешампион на дупло краћој дистанци. Кадет Јаковљевић кроз циљ је прошао трећи у дисциплинама К1 500 и К1 1.000 метара, а међу дамама истакла се млада Јовичић која ће Првенство Војводине памптити по бронзи у километарском једноседу.
Ни овај викенд неће бити “празан“ за шабачке кајакаше. Они најмлађи, у трећем колу Мини кајак и пионирске лиге Србије такмичиће се у Руми, на Борковачком језеру. Очекује се наступ око 400 кајакаша у 25 трка.
БЕЗ СРБА У МИНСКУ
У престоници Белорусије Минску, данас стартује Светско првенство за јуниоре и млађе сениоре. Борбу за медаље до понедељка водиће неколико стотина кајакаша, али међу њима нема репрезентативаца Србије. Кајакашки савез Србије одлучио је да не шаље нашу селекцију у ову бившу совјетску републику.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa