Инфо

21. јул 2016.21. јул 2016.
ШАБАЦ ОВОГ ВИКЕНДА ПРЕСТОНИЦА ФЕСТИВАЛСКЕ ЗАБАВЕ У РЕГИОНУ

ДОБРОДОШЛИ НА 14. ШЛФ

Више од 40 учесника, на две бине, као и на Афтер Патри бини, на Старом граду главно су обележје овогодишњег 14. Шабачког летњег фестивала у организацији МТВ. Шабачки летњи фестивал уводи токене као средство којим ће се трговати у фестивалској зони. Посебан омаж Влади Дивљану
Шабац ће за предстојећи викенд, од 29. до 31. јула, бити престоница фестивалске забаве у региону. Више од 40 учесника, на две бине, као и на Афтер Патри бини, на Старом граду главно су обележје овогодишњег 14. Шабачког летњег фестивала у организацији МТВ.
Бајага и Инструктори, Звонко Богдан, Ван Гог, Атеист Реп, Марчело, Хладно Пиво и многи други, укључујући и шабачке бендове, смењиваће се на Јелен мејн стејџу и МТВ Парти Арени. Свако фестивалско вече почиње у 19 сати, а завршава се наступом последњег извођача који стартује у 23,30. По завршетку наступа на главној бини, креће афтерпарти. Немања Гођевац, Михаило Попов, Дј Пластиц, Дино Поповић, Милош Ковачевић, Немања Божић, Славко Станојевић, Игор. А, Соул Марк наступиће у клубу Аквариус на Старом граду у Шапцу. Улаз је слободан. Капије фестивала се отварају од 18:30 сати.
Власници тродневних улазница за ШЛФ мораће да их замене за обавезну фестивалску наруквицу, која им омогућава један улазак по дану на фестивалски простор. Заменска места биће јасно означена на улазу на ШЛФ. Ношење фестивалске наруквице је обавезно, она не сме да се скида, сече, цепа или на било који начин оштети, јер тиме престаје да важи. Власници једнодневних карата неће их мењати за наруквице, већ ће са улазницама директно улазити на фестивал.
Карте ће у петак бити у продаји искључиво на фестивалској локацији по непромењеним ценама. Због великог интересовања, у продају је пуштен ограничен број ВИП карата по цени од 1.500 динара. Цена тродневне фестивалске улазнице износи 1.000 динара, дневне карте су 400 динара. Сви посетиоци ШЛФ који су своје карте купили до 21. јула и уз њих добили бесплатне конзумације, моћи ће да своје купоне за бесплатна пића да преузму на улазу на фестивал.
Сви гости ШЛФ су током трајања фестивала и унутар фестивалске локације осигурао је Дунав осигурање.
И ове године се очекује долазак великог броја гостију како из Србије, тако и из региона. За све њих је и ове године обезбеђен камп који ће бити ограђен, са обезбеђеним тоалетима, тушевима са топлом водом, струјом, текућом водом и обезбеђењем кампа. Камп се отвара у петак, 29. јула у 11 сати, а затвара се у понедељак 1. августа у 16 сати. Улазнице за камп и три дана фестивала могу да купе по цени од 1.800 динара. У тај износ укључене су и три бесплатне конзумације.
Како би својим посетиоцима обезбедио што боље искуство, 14. Шабачки летњи фестивал уводи токене као средство којим ће се трговати у фестивалској зони.
- Токени су једна од новина коју уводимо на фестивал. По угледу на све светске фестивале, токени су ту да би убрзали плаћање, смањили гужве на шанку, али и смањили могућност било какве злоупотребе - каже извршни директор фестивала Никола Јовановић.
Он је објаснио како са токенима не постоји могућност неиздавања рачуна, будући да се сваки токен куца и за сваки токен се издаје фискални рачун.
- Ово је само један од потеза којим од Шабачког летњег фестивала правимо прави европски фестивал којим ће људи моћи да се поносе, закључује Јовановић.
Сви токени се купују на фестивалској локацији и њима се плаћа искључиво пиће, док ће се храна у фестивалским зонама плаћати новцем.
ШЛФ ће овога пута одати посебну почаст Влади Дивљану, човеку који је између осталог задужио и овај фестивал. У понедељак је већ отворена изложба у Културном центру инспирисана животом и радом легендарног музичара “Влада Дивљан Евергрин“. Изложба је настала у сарадњи са УК Пароброд и Шабачким летњим фестивалом и трајаће до 1. августа.
ПИТАЛИ СМО ВАС: ИДЕТЕ ЛИ НА ШЛФ?
Идем на ШЛФ сваке године од почетка његовог одржавања, па ће тако бити и ове године. Сматрам да је то једна лепа манифестација која је потребна овом граду и надам се да ће потрајати још дуго. Од овогодишњих извођача најзанимљивији ми је Бајага - Јован Шашић.
За мене је одлазак на ШЛФ постао традиција. Првенствено идем тамо због музике која ми одговара. Такође, одговара ми и што се одржава у доба године када сам ослобођена многих обавеза, а и прати нас лепо време - Милица Ђукановић.
Ове године нећу ићи на ШЛФ. Нисам био не последњих неколико година. Није ми занимљив избор извођача. Од манифестација које се организују у граду не пропуштам Церски марш - Бранислав Јовановић.
На ШЛФ нећу ићи јер сматрам да је скупа улазница. Не верујем ни да ће посећеност бити као што се очекује - Ана Дакић, Шабац.
Ове године ћу пропустити ШЛФ. Иако је цена улазнице за три дана донекле приступачна морала бих да извојим додатни новац пошто живим у Београду. Уз то када се погледа да ће ове године за вече отварања Белграде Беер Феста улаз бити бесплатан, а већина извођача са ШЛФ наступити на њему не исплати се. Ма колико волели поједине извођаче некако се све преторило у већ виђено - Николина Благојевић, ученица средње Правно-пословне школе у Београду, родом из Коцељеве.
Прошле године, на наговор! Ове, самоиницијативно! Добри „Стари град“, река и река људи. Младих, доста младих. Можда је боље да је остало „“ јер баш ти млади, треба то издвојити, а и одакле. Но, кад хоће човек се снађе. Ове године Бајага, Ван Гог, .А.Р., обећава доста. Верујем да ће и испунити. Углавном, очекујем једно добро загревање пред море. Препорука за оне који нису били. Биће ово неки нови само још мало да порасте - Слободан Глигорић, Драгиње.
КАНТЕ ЗА РЕЦИКЛАЖУ
Сви заинтересовани посетиоци имаће прилику да пробају рецикл, испресују лименке и виде како рециклирање може бити забавно и здраво.
Рецан Фондација подржава све активности које се тичу повраћаја и рециклаже лименки и промовише друштвену свест о постојању могућности за рециклажу као и економских предности и предности које имплементација ових активности има у заштити животне средине.
Рецан Фондација с кампањом “Лименка по лименка“ је присутна на многим важним догађајима, фестивалима и спортским манифестацијама, а током викенда ће бити део и ШЛФ.
ФОТО КОМБИ
ШЛФ и Адмирал клуб из Шапца организују Фото комби. Тренутно једини фото комби у Европи стиже управо на ШЛФ и омогућиће свим посетиоцима стварање ШЛФ успомена које неће избледети.
Сваке фестивалске ноћи између 19 сати и поноћи посетиоци могу да сврате до фото комбија и сликају се у најразличитијим позама, као и да се маскирају уз помоћ забавних реквизита као што су маске, луле, бркови, наочаре, перик哦 По један члан екипе може да рачуна и на поклон ““ примерак фотографије.
ТЕСТИРАЊЕ НА ХИВ
У склопу ШЛФ, Асоцијација ДУГА ће спровести акцију добровољног и поверљивог саветовања и тестирања на ХИВ, брзим тестовима. Током трајања фестивала, мобилни медицински тим Асоцијације ДУГА биће лоциран на ШЛФ и биће на располагању, од 20:00 до поноћи, свим посетиоцима који буду желели да се тестирају, али и за оне који желе да се посаветују са стручним особљем.
М. М./ Н. К.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa