Инфо

21. јул 2016.21. јул 2016.
ДОБРА ВЕСТ ЗА ТРИ ГРАДА

ОДОБРЕНА СРЕДСТВА ЗА ПОПРАВКУ СКЕНЕРА

Нешто више од месец дана пацијенти из Шапца, Ваљева и Лознице немају скенер у својој ближој околини. Болница у Лозници га није ни имала, у Ваљеву је у квару од прошле године, а и у Општој болници у Шапцу се недавно покварио. Добра вест је то да су представници Министарства здравља прошле седмице боравили у Шапцу и одобрена су средства за поправку овог апарата. По завршетку свих процедура које се морају испоштовати, скенер би требао поново да почне да ради за највише два месеца.
-Цев на скенеру први пут се покварила 2013. године. Захваљујући Министарству здравља добили смо средства и купили нову, тако да је апарат од јуна следеће године поново радио. Произвођач је предвидео рад од 75 милиампер сати, што смо ми потрошили пре истека прве године, наводи директорка Опште болнице Шабац, прим. др Зора Николић.
Према директоркиним речима, Шабац је овом дијагностичком методом покривао и подручја Лознице и Ваљева. За две године на њему је прегледано 14.500 пацијената, што је много више снимања.
Иако је скенер редовно сервисиран почетком јуна је ипак престао да ради, услед знатно премашеног броја радних сати. Сервисер је установио да је поправка немогућа и да се мора купити нова цев.
-Обавестили смо све здравствене установе, Републички фонд за здравствено осигурање, Завод за јавно здравље, као и ресорно Министарство и послали захтев Комисији за буџетска средства. Прошле суботе је била Комисија из Министарства. Погледали су скенер и документацију и убрзо нас обавестили да постоји економска оправданост за куповину нове цеви. Тако да ћемо овом дијагностичком методом и даље покривати и Ваљево и Лозницу, каже директорка.
Теднер је већ отворен, али због велике вредности процедура око јавне набавке ће трајати око 45 дана. Инвестиција износи око 10,5 милиона динара и толико средстава је и одобрено из Министарства.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa