Инфо

21. јул 2016.21. јул 2016.
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ: АКТУЕЛНОСТИ У ЗНОЈУ РАДА

БАЗЕН ХИТ И ОВОГ ЛЕТА

Од комесаријата за избеглице и расељена лица за куповину домаћинстава и грађевинског материјала комесаријат у Владимирцима добио 200.000 евра како би збринуо преостале невољнике
У свакодневици општине Владимирци по завршетку бројних тендера преовлађује рад и потоци зноја које подразума рад по врелим данима. Ипак у центру пажње је добијена помеоћ од Републичког комесаријата за избегла и расељена лица у износу од 200.000 евра за куповину газдинстава и грађевинског материјала, каже председник општине Милорад Милинковић појашњавајући да је овај комесаријат свој углед доказао и овај пут.
- Бројни избегли су решили своја животна питања а ето нових средстава да се и преостали збрину. То пуно значи средину која опет има уигран тим који прати сваку прилику да аплицира за средства која значе много средини скромних могућности. Увек у сарадњи са локалном самоуправом што нас чини тимом који ето даје значајне резултате, задовољан је председник општине.
У фабрици ФАСО је радно а протиче у обуци будућих запослених на линији рециклаже.
- Биће то 25 нових радних места који значе немерљиво јер ето отвара се нова прилика за запошљавање али и оживљава некада престижна фабрика. Ми ћемо стварати услове да тога буде и више, каже Милинковић.
Ужурбано се ради и на Дому ученика и Дому здравља те, здравственој станици у Прову.
- То су послови који су чекали завршетак тендера. Народски речено као запета пушка. Ми смо поносни што побољшавамо услове рада младих који ће имати смештај по евро стандардима али, и болесни установе за градским нивоом услуга што нам и јесте циљ, каже први човек општине.
И један нови мост до краја августа биће понос села, али и место где се у плавним данима није могло проћи, добити оптималне услове за житеље села Вукошић.
- Мост на Вишњици ће бити нешто што је дуго чекано и народски зрело за рад. Биће то велики помак у бризи за бројне грађане који су упућени на овај путни правац и, мост преко ове питоме али код великих вода непремостиве препреке. Рок је прецизан тако да крај августа мора бити и крај радова, каже председник.
Уз 12 километара асфалта у претходном периоду на видику су и нови путни правци на радост житеља општине, али уз велику помоћ државе истиче Милинковић.
- Ми морамо на сваком кораку бити захвални Републици на средствима која издваја и за мале средине попут наше. Путева ће бити у догледно време, следе предуслови попут конкурисање за средства и слично што редовно чинимо и стварамо ма шта мислили критизери, све боље услове за живот.
Безбедност грађана је итекако битна и, ту после примедби грађана које су стизале и у наш лист изнедриле су сусрет челника општине и станице полиције у Владимирцима који су послали јасну поруку.
- Све наведено а ради се о случајевима о којима је писано у медијима је процесуирано тако да је даљи ток у мерама које одређује суд, рекли су нам челници полиције. Њихово је уверавање да ће и даље деловати и превентивно и када је то неизбежно али да грађани не треба да страхују, поручује са тог састанка први човек општине.
Радиће се и сеоски путеви али и колико је год могуће олакша водоснабдевање које се лечи у ходу. До изградње резервоара и активирање неких нових решења те решавање главног вода, свакодневица је општине Владимирци која ће се радно увећавати из дана у дан, поручују из Владимираца.
Базен је дуго тема у општини. Закуп је урађен и по речима помоћника председника општине Рада Ковачевића треба ставити тачку на ту причу пуном истином.
- Крајње је злонамерно и без аргумената критиковати. Истина је да смо тражили да закупац има искуство јер и супротно би нам итекако замерили. Било како било базен је хит и овог лета и, ту ћемо средином августа делити ранчеве и пратеће првацима са територије општине уз пригодан програм. Он постоји и у ове дане када све ври од младости и доброг расположења. Несхватљиво је да они који нису наплаћивали услуге закупцима киоска две године, тек спорадично и по некоме ко није имао среће. Сада је све доведено у ред али сачекајмо крај сезоне и, коначне резултате поручујемо критизерима без икаквих аргумената. Господо радили сте како сте хтели, пустите нас да радимо. Увек смо спремни на критику али молимо аргументе. Ми их имамо на претек и даћемо их на увид али не као реванш него да се зна ко говори истину ....., у свом стилу без длаке на језику говори Ковачевић.
С.К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa