Инфо

21. јул 2016.21. јул 2016.
ДИРЕКТОР ЕВРОПСКЕ РАЗВОЈНЕ БАНКЕ У ШАПЦУ

ДОБРИ ПРОЈЕКТИ ЗА НОВУ САРАДЊУ

Директор Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) Данијел Берг, посетио је у прошлу среду Шабац. Овај сусрет градоначелник Небојша Зеленовић и његов тим искористили су да представе значајне пројекте у чијој би реализацији ЕБРД могла помоћи.
Берг је истакао да је импресиониран припремљеношћу којом су представници града приступили састанку.
-Ми смо у прошлости са градом разговарали на тему пројеката даљинског грејања и паркинга. Сада смо разрадили те теме, али и друге које би биле од користи за грађане Шапца. Одређене ствари је град већ пројектно одрадио, као што је унапређење јавне расвете у граду. Посебно су нам интересантни пројекти управљања отпадом за даљинско грејање, као и пројекти који се тичу одбране од поплава. Такђе, веома нам је занимљива и Индустријска зона. ЕБРД је ангажована на овом пољу и биће нам драго да разговарамо и са заинтересованим инвеститорима, јер поред градова можемо финансирати и приватне партнере, рекао је Берг.
Градоначелник се нада наставку сарадње са ЕРДБ, која је у прошлости била добар партнер града. Небојша Зеленовић очекује да Шабац у будућности постане модеран град са најквалитетнијом услугом по најповољнијој цени.
-Квалитетни пројекти које град има у овом тренутку могу да буду добра основа за бољи развој града, сматра градоначелник.
М.М.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa