Инфо

28. јул 2016.28. јул 2016.
ЛЕТОВАЊЕ СА ЦРВЕНИМ КРСТОМ ШАБАЦ

ДВЕ ГРУПЕ ОВЕ ГОДИНЕ

Традиционално, Црвени крст Шабац обезбеђује одређени број места за здравствени опоравак деце у одмаралиштима Црвеног крста Србије. Ове године формиране су две велике групе. У првој су деца која су, заједно са родитељима, корисници Народне кухиње, њих двадесет и једно.
- Ова група ће боравити у одмаралишту Александровац, Митрово Поље, на Гочу. То је одмаралиште наменски направљено за децу, са Олимпијским базеном, у природи, са свим пратећим садржајима који су значајни за њихов боравак. Деца полазе 10. и остају до 19. августа, у пратњи васпитача, просветног радника једне од школа из које долазе. Имамо децу из свих шабачких школа. Први критеријум је социјални статус, а други да су то деца самохраних родитеља, која нису летовала до сада. Имаће прилику да се социјализују и друже са децом из Владимираца, Лознице и Ваљева. Укупно их је осамдесет и петоро, са четири васпитача и пет младих волонтера, од којих су троје из Шапца, а који ће реализовати различите креативне и друге радионице, каже Снежана Петровић, самостална стручна сарадница.
У другој групи је четрдесет и деветоро деце из шабачких основних школа. Поред тешке материјалне ситуације, други критеријум за формирање ове групе су добри резултати које су ученици показали у настави. Они ће од 13. до 22. августа бити у Баошићу, у одмаралишту Црвеног крста “Криста Ђорђевић“.
- С обзиром да смо подручје које је било угрожено поплавама, добили смо средства од донатора, која још увек користимо за дечја летовања. До сада су у Баошићу боравила деца из ОШ “Јеврем Обреновић“, као и из основних школа у Мајуру и Прњавору, а ове године смо распоредили места за децу из осталих девет шабачких школа. Са њима иду просветни радници, два васпитача и млади волонтери. Одмаралиште је потпуно прилагођено деци, има садржаје током целог дана, подразумева активан омор, од јутарње учионице, коришћења плаже и креативних радионица после ручка до бројних вечерњих активности за шта су задужени млади волонтери. Имаће прилику да упознају другаре са Косова и из “Звечанске“, да размењују искуства, упознају различитости и да се прилагођавају. Све је у духу Црвеног крста, хуманости и солидарности, све деле једни са другима, то је оно што је најлепше. Све је организовано, оба објекта имају своје лекаре који двадесет и четири часа брину о деци, спасиоце и учитеље пливања, додаје Петровићева.
М.Ф.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa