Инфо

28. јул 2016.28. јул 2016.
ПЛИВАЧКИ МАРАТОН ЈАРАК ““ ШАБАЦ

ДУЈЕ И ЈЕЛЕНА БРАНЕ ТРОН

Традиционално, прве августовске недеље, окупљају се у Шапцу како би се надметали на познатом маратону “Јарак ““ Шабац“. За победу над ривалима, али и свим изазовима захтевне трке, бориће се 20 такмичарки и такмичара из 11 земаља
Биће ово 47. лето како се, у спомен на жртве “Крвавог марша“ 1941. године, плива маратон. Низводно реком Савом, 19 километара, од Јарка до Шапца овог августа запливаће 20 учесника. На списку су и браниоци титуле Дује Милан (Хрватска) и Јелена Јечански (Србија), уз јаке изазиваче, прошлогодишњег вицешампиона Мађара Новошата и одличног Чеха Ингелуда. Код девојака, титулу ће покушати да поврати Карла Шитић и Чехиње Рибарова и Штербова.
Чекамо да видимо да ли ће Аргентинац Дамиан Блаум, наш стари знанац доћи. Он има жељу али одлуку доноси његов лекар. Уколико буде на старту, биће и први фаворит за победу. Задовољни смо и квантитетом и квалитетом. Уверен сам да ће бити добра трка, водостај је нешто виши, те ће и трка бити бржа ““ наглашава директор Војислав Мијић.
Трка стартује у Јарку у 11 сати, долазак најбржих се очекује се између 13 и 13:30, а проглашење победника планирано је за 15 сати. Наградни фонд износи 4.200 евра, по 1.800 у обе конкуренције (1.000, 500, 300), а опредељена су и средства за три најуспешнија домаћа пливача (300, 200, 100).
Као и сваке године, дводневни догађај употпуниће: такмичење за најбољи рибљи котлић (субота, 17:30), демонстрација стреличарства у недељу од 10 код стрељане, кајакашке трке (недеља, 11:00), као и Првенства у рвању на песку и одбојци на песку, уз музички програм.
Први маратон одржан је 1970. године, а тријумфовао је Милорад Рајшић, рекордер трке са 11 победа. Најуспешнији странац је Наце Мајцен који је 4 пута први прошао кроз циљ. Осам година, “Јарак ““ Шабац“ налазио се на ФИНА календару.
РВАЊЕ НА ПЕСКУ
Већ традиционално, шести узастопни пут, Стари град и Шабац биће домаћин Првенства Србије у рвању на песку. У недељу од 10 сати стартује званично Првенство за кадете, јуниоре и сениоре, а своју вештину демонстрираће и пионири на отвореном Првенству Шапца, с“™ обзиром да Рвачки савез не организује Првенства за овај узраст.
Очекује се наступ око 60 рвача из десет домаћих клубова, а титулу брани шабачки “Витез“.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa