Инфо

28. јул 2016.28. јул 2016.
САМА ЗАВРШНИЦА ПРИПРЕМА КАЈАКАША ЗА ОИ

ВЕТРОВИ ПОРТУГАЛА НОСЕ У РИО

Олимпијске игре у Рио де Жанеиру су пред нама, свечани дефиле је далеко свега 24 сата, а шабачки представници на највећој смотри пропустиће отварање како би што спремније дочекали старт кајакашких надметања јер су очекивања велика
Још када је претходног лета изборена норма за Олимпијске игре, Рио де Жанеиро и август, постали су шабачким кајакашима период према коме су усмераване све припремне активности, а друга такмичења била јака провера пред “земљу самбе“. Од јануарских припрема спринтера у Шапцу, односно дугопругаша у Бечу, преко база у Турској, Паланци, Чуругу Светских купова у Дуизбургу и Рачицама, Европског у Москви, Небојша Грујић, Дејан Пајић, Миленко Зорић, уз тренере Уроша Павловића и Мирослава Алексића, стигли су на праг Бразила. Последња међустаница је Португал.
- Није случајно избор баш Иберијско полуострво. Осим климе, у Португалу дувају слични ветрови као и у Бразилу, а морамо водити рачуна о свему јер ће и на Играма сваки детаљ одлучивати. Овде смо до 10. августа и онда крећемо у Бразил. Мислим да смо Новаковић и ја у одличној форми, потврдили смо то током сезоне, али као успешну, сезону можемо прогласити само ако будемо имали добар наступ и у Рију. Једва чекамо почетак, сигурно са истим ентузијазмом стижу и остале посаде... биће то сјајне трке ““ са много ентузијазма истиче Небојша Грујић.
Грујић и Новаковић веслају К2 200, Томићевић и Зорић биће посада на 1.000 метара, а исту деоницу, само у једноседу, весла Дејан Пајић. Програм ОИ кајак је оставио за сам крај Игара и такмичења ће бити одржана од 15. до 21. августа.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa