Инфо

28. јул 2016.28. јул 2016.
ЧЕТВОРОНОЖНИ ДОБРОТВОРИ

ЛЕЦИН ПАС ХЕРОЈ

Мој пас је херој- самоуверено је изјавила Леа Сибинчић власница ротвајлера Кларита.
Руковођени уобичајеним искуствима са власницима паса очекивали смо наставак приче у стилу како је храбри Кларито одбранио своју Лецу или неког од њених другара од старијих вршњака, или спасао нечијег љубимца од другог псећег “напасника“. У сваком случају нешто сасвим “обично“. Но, нисмо узели у разматрање чињеницу да се овде ради о једној изузетној девојчици чији су четвороножни штићеници посебни колико и она.
Наиме, Кларито је добровољни давалац крви. Да, да, добро сте прочитали, то се догађа и у псећем свету. Због лошег стања неким куцама је некад потребна трансфузија да би преживеле, а у овом случају Лецин Кларито је несебично спасао живот женки ретривера.
-Ветеринарка је позвала мог тату и рекла да је ретриверки неопходна трансфузија да би преживела. Тата је ставио Кларита у ауто, и одмах отишао до “Сиријуса“. Јавили су нам да се ретриверка успешно опоравља, тако да је мој пас херој. Једноставно- објашњава Леа, док нам је ветеринарка Јелена Симић објаснила колико је овај корак уобичајен у животињском свету.
-Ретриверка је морала на операцију, али је била у лошем стању и морала је да се стабилизује пре тога. Била је неопходна трансфузија. Нашли смо добровољног даваоца и све се завршило на најбољи могући начин. Трансфузија код паса се изводи као и код људи. Најбитније је да је давалац здрав. Одради се брзи тест и ако је све у реду узме се боца крви која се да пацијенту- каже др вет. мед. Јелена Симић, која истиче да је најважније да је ретриверка сада добро.
Т.Т.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa